Navaho Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Witam! Zastanawiam sie znad zakupem zestwu Raptor XL SET - tylko ten tylni blotnik mnie zastanawia Moze ktos z was uzywa juz tych blotnikow, co o nich sadzicie?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Miałem i nie polecam, .kup coś w tym stylu: błotniki << kliknij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navaho Napisano 24 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Maki - tandetne wykonanie, czy slaba ochrona, ze nie polecasz!? A apropo tej aukcji, to potrzebuje na amortyzowany widelec, tylni moze byc zwykly. Obecnie z przodu mam jakis chlapacz by Deathlon i tylni sks - jak szybko poginam to caly w blocie jestem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 W sumie żeby się całkowicie od błota uchronić to tylko wolna jazda+ pełne obłotnikowanie, czyli chlapacz z tyłu osłaniający całą górną część koła(ale musi być zamontowany tuż nad kołem nie 10-20cm nad oponą)... Żaden z przednich które widziałem na tej stronie nie uchroni cię nawet w 60% przed błotem... taka jest smutna prawda... Więc albo zainwestuj w błotniki blaszaki z gumowym chlapaczem(takie jak z trekkingów) albo polub błotko(ja zrobiłem to drugie i nie narzekam ) A tak w ogóle to oblukaj ofertę SKS, Zefala... oni robią nawet przyzwoite blotniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam, u siebie mam zamontowany: Błotniki Raptor Set KLIKEN.MACHEN Przód jak przód żaden wodotrysk ale tył potrzebowałem montowany do sztycy ... i to jest to czego szukałem. Błotniki jeżdżą ze mna od kiwuetnia tego roku i jak na razie nie planuje ich wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Coz fajnie bylo do 1ego wyjazdu w teren,potwornie obija sie o rame,wina tego jest laczenie blotnik -uchwyt . Uchwyt zamontowalem w koncu na Loctitcie bo mnie krew zalewala,przy ustawicznym jego dokrecaniu.Wyprofilowana szyna w blotniku,w ktora wsuwa sie uchwyt jest bardzo wiotka brak jej na dole jakiegos zebrowania jak w SKSie,skutkiem czego jest zdanie pierwsze.Wszystkie wady sa znosne ,jednak wolalbym dolozyc i kupic najwyzszy produkt SKSa.Ochrona przed blotem raczej mizerna,byc moze na wskutek uzywania widelca z dosc duzym skokiem.Wszystkie uwagi dotycza jazdy w gorach raczej z dosc duzymi predkosciami,asfalt i pod gore -wyzej wymienione zjawiska nie wystepuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 6 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Ja mam Simplę, ale Hammera - tył różni się tylko mocowaniem do sztycy (w Hammerze jest przykręcana). Nie jest to co prawda szczyt sztywności (trochę jednak buja na wybojach, chociaż o obijaniu koła nie mam mowy), ale jak na taki typ błotnika, chroni nieźle, a o to przecież chodzi w tej zabawie (zresztą tak samo jak i przód, bo mam zestaw - a ten przedni to już chyba w ogóle się nie różni - chyba że długościanmi lub szerokościami, bo Hammer wydaje się jakiś taki większy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.