mike78 Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 Cześć Chciałem zapytać jak byście proponowali zamontować bagażnik. Problem w tym żeby do zamontować od zewnątrz, musiałbym go rozgiąć o ok 2cm co wydaje mi się dużo i może osłabić konstrukcje. Wpadłem na pomysł żeby montować go od wewnątrz –rama ma dziurki . Tylko czy to dobry pomysł? Łepek śruby dawać od wewnątrz czy do wewnątrz roweru? Alternatywnie rozważam montaż z jednej strony na zewnątrz a drugiej wewnątrz (drugie zdjęcie) – co myślicie? Strzałkami wskazuję gdzie są dziurki montażowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Maja 2019 Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 A otwory w ramie na śruby są w ogóle na wylot, żeby myśleć o montażu od środka? Jeżeli są, to skłaniałbym się do 2 wariantu. Z tej perspektywy wygląda, że od strony zębatek jest sporo miejsca, a przy tarczy ciasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fil29 Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Sprzedać ten i kupić odpowiedni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 zamontowałem go jednak od zewnątrz, rozgięcie potrzebne bylo ok 1,5cm. czytalem ze każdy bagażnik trzeba rozginać, o ile da sie to zrobic rękami bez uzycia większej sily to jest ok. tak, rama ma dziurki przelotowe, co dziwne rozmiar 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.