mike78 Napisano 23 Maja 2019 Napisano 23 Maja 2019 Cześć Chciałem zapytać jak byście proponowali zamontować bagażnik. Problem w tym żeby do zamontować od zewnątrz, musiałbym go rozgiąć o ok 2cm co wydaje mi się dużo i może osłabić konstrukcje. Wpadłem na pomysł żeby montować go od wewnątrz –rama ma dziurki . Tylko czy to dobry pomysł? Łepek śruby dawać od wewnątrz czy do wewnątrz roweru? Alternatywnie rozważam montaż z jednej strony na zewnątrz a drugiej wewnątrz (drugie zdjęcie) – co myślicie? Strzałkami wskazuję gdzie są dziurki montażowe.
zekker Napisano 28 Maja 2019 Napisano 28 Maja 2019 A otwory w ramie na śruby są w ogóle na wylot, żeby myśleć o montażu od środka? Jeżeli są, to skłaniałbym się do 2 wariantu. Z tej perspektywy wygląda, że od strony zębatek jest sporo miejsca, a przy tarczy ciasno.
mike78 Napisano 1 Czerwca 2019 Autor Napisano 1 Czerwca 2019 zamontowałem go jednak od zewnątrz, rozgięcie potrzebne bylo ok 1,5cm. czytalem ze każdy bagażnik trzeba rozginać, o ile da sie to zrobic rękami bez uzycia większej sily to jest ok. tak, rama ma dziurki przelotowe, co dziwne rozmiar 4.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.