SoloTM Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Witam, Ostatnio zauważyłem mnóstwo galaretowatej substancji lekko żółtawej, półprzezroczystej, która przyczepia się do opon, siłą odśrodkową dostaje się na ramę, w okolicę mufy, sterów i v brejków - linki i gumki przy fajce oraz na koronie amortyzatora. Lekko klejąca i bardzo denerwująca. Co to jest ? wydzielina ślimaków, jakieś inne pomysły ? Szukałem chwilę w necie i takie coś wyskoczyło : https://www.bio-forum.pl/messages/33/633288.html Dodam, że ostatnio sporo padało, w lasach wilgotno, nawet mokro, jest trochę kałuż itp. I sporo ślimaków - dawno tyle nie widziałem - co chwilę jakiś "przechodzi" przez ścieżkę i sporo rozjechanych. Ktoś się spotkał z tą galaretką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Hmm, ja u siebie na ramie też znalazłem takiego gluta, ale to była jednorazowa sytuacja. Jak jesteśmy w temacie dziwnych znalezisk, to jakiś czas temu podczas jazdy "zbierałem" tysiące malutkich, zielonych robali. Miały poniżej milimetra długości, cienkie jak włos ale były wszędzie. Co ciekawe, było to głównie widoczne w wietrzne dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 53 minuty temu, SoloTM napisał: Ktoś się spotkał z tą galaretką ? OBCY!!!!!!!!!!!!!! KOSMITY!!!!!!! Ratujsięktomożeolabogacotobędziematkojedyna..... Oooo...widać jak Obcemu gluty cieknom Mówię Wam... to inwazja.... 53 minuty temu, SoloTM napisał: I sporo ślimaków - dawno tyle nie widziałem - co chwilę jakiś "przechodzi" przez ścieżkę i sporo rozjechanych. Mówiłem? Inwazja. Slimaki to nierozwinięty Obcy, i one, te ślimaki, jak idom to kładom takie gluty właśnie. I zawsze za nimi idzie taki jeden większy Ślimak, co zbiera te gluty , lepi w kulki albo coś podobnego i układa na kszakah, gałenziah i fszendzie. Albo te gluty po tych slimakah sie same grupujom ( jak ten jeden w Terminatozrze, on sie po rozpryśnięciu sam sie tak sklejał ). I tego, ten...no.. i te gluty poźniej jak siem posklejajo to rośnie z nich Obcy ale mały, że go nie widać. I on, ten Obcy,ale mały, on sie później żywi czymś i rośnie i jest taki duży. I jak jest duży , to wtedy mu gluty cieknom z pyska. Mówie Wam... 33 minuty temu, skom25 napisał: podczas jazdy "zbierałem" tysiące malutkich, zielonych robali. Miały poniżej milimetra długości, cienkie jak włos ale były wszędzie. Co ciekawe, było to głównie widoczne w wietrzne dni. O..kolejne potfirzdenie, znaczy no.... ,że inwazja. Pewnie tego Obceg ktoś zaciukał,ale nie do końca, i on się rosprysnoł na takie właśnie co piszesz, i one ,takie właśnie jak piszesz, czekajo na wiater, i jak jest woater to one latajo i sie sklejajo w Obcego, co mu później gluty lecom z pyska. Tak. Inwazja.......A Rzond nic z tym nie robi. Tylko oni mówio o tej,no że wybory i trza iść, i ludziska nie widzom ,że tu inwazja Panie..... Ja was osztrzegam..żeby nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Czy to oznacza że będę w ciąży z obcym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 WIesz....ludziska różnie muwiom....Ale możesz wiesz... nie mów o tym, bo ONI ( Organizacja Niszczenia Inwazji ) Cie znajdom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Ja miałem obawy czy to nie "Blob zabójca z kosmosu " z 1988 r, ale nie zaatakował A tak serio to męczące to jest, wisi na ramie i się dynda, klei, łączy się z podkową widelca poprzez linkę v brejka i koronę, wygląda nieapetycznie I jest tego naprawdę dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 No nie, a ja taki nieumalowany Takie życie. Lepszy glut niż żywica, która schodzi dopiero po użyciu rozpuszczalnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 22 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Sorry, mam katar i trochę charcham i smarkam A poważnie, to niedawno zaliczałem jakieś glutowate owoce ?, czy cuś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 2 godziny temu, SoloTM napisał: Ja miałem obawy czy to nie "Blob zabójca z kosmosu weź człowieku, ja to oglądałem na kasecie wideo w podstawówce... Bałem się jak cholera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 23 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 "Blob" klasyka. Teraz już takich horrorów nie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 ..a szkoda..z innej mańki, też było dobre : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Maja 2019 Udostępnij Napisano 23 Maja 2019 ..no dobra,to teraz w „temacie „ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Te gluty to się zjada z chlebkiem i musztardą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 29 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Glutów już mało/prawie wcale. Po niedzieli i poniedziałku znalazłem jeden ( w poniedziałek ) i to niewielki. Pewnie odleciały z powrotem w kosmos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Illuminaci, wpierw byl Chemtrails, potem projekt Bluebeam a teraz juz jest etap czwarty - "Niezwykle Manifestacje", chyba, ze przeszlismy juz do 5 - "Inwazja", troche zarobiony jestem.... Poczekaj, zadzwonie do kumpli z lozy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monika1996 Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Teraz, SoloTM napisał: Pewnie odleciały z powrotem w kosmos Jak już to nie odleciały tylko się teleportowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 ..nie odleciały, wczoraj doczyścić nie mogłem. Chyba ,że teleportowały się w moje okolice :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 Jako,że mam jeden z niższych stopni w loży to jestem od czarnej roboty... Gwarantuje Ci, że się nie teleportowaly, bo prawie całą noc mi zeszło z "kolegą" jak DAFem to rozwozilismy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 ..to się wyjaśniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdytaM Napisano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2019 Też widziałam tą galaretę w lesie, ale jakoś mocno się nie zastanawiałam co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.