mareek Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 proszę o udzielenie porady, czy wybrany adapter (http://img220.imageshack.us/img220/2217/530325181gz1.jpg) będzie pasował do tego rodzaju wentla (http://img220.imageshack.us/my.php?image=cimg1376largeje0.jpg). Jeśli nie prosiłbym o linki lub adres sklepu gdzie mógłbym kupić właściwy.
Ślawus Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 nie, nie będzie pasował, do tego wentyla (presta) jest specjalna pompka, nie ma adapterów. pójdź do sklepu rowerowego, powiedz że potrzebujesz pompkę do wentylu presta i będziesz mógł uzupełniać powietrze w dętkach. pozdrawiam P.S. jak piszesz posta to na górze masz takie ikonki i możesz dzięki temu podać linka do zdjęć, żeby ludziska nie musiały ręcznie wpisywać adresu do wyszukiwarki.
Biera Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 oczywiście aparatu znowu nie ma jak jest potrzebny. Istnieją adaptery z presta na inne wentyle. Sam posiadam dwa. Prest -> Shrader i Shrader -> Dunlop Ten który ty podałeś to prawdopodobnie Shrader -> Dunlop. Jak znajdę aparat to wrzucę fotki moich adapterów
Ślawus Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 istnieje adapter prest --> dunlop/shraeder?? no proszę, człowiek nowych rzeczy się uczy... nigdy czegoś takiego nie widziałem (ale również nigdy nic takiego nie było mi potrzebne) pozdrawiam
mareek Napisano 23 Listopada 2006 Autor Napisano 23 Listopada 2006 problem w tym że specjalna pompka już jest bo zapobiegliwy brat kupił mi taki gadżet (wg producenta sks Germany jest ona do wszystkich rodzajów wentylków tzn auto schrader,sclaverand presta i dunlop).Więc dlaczego mi nie pompuje jak mam wentylki typu presta?jak własciwie się pompuje takie wentylki w starym rowerku miałem dunlopy teraz są inne proszę o pomoc.ze zdjęciami sie poprawie.pozdrawiam.
Ślawus Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 a przed rozpoczęciem pompowania odkręcasz dzyndzelek od wentyla??
Biera Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 no właśnie... musisz kawałek odkręcić tą zatyczkę (nie tą czarną tylko tą metalową) żeby mogło powietrze wejść.
mareek Napisano 23 Listopada 2006 Autor Napisano 23 Listopada 2006 delikatnie go popuściłem gdy docisnąłem pompke powietrze zaczeło uciekac pewnie powinienem go tak z czuciem popuścić może jest to sprawa ze jest to nowy rower i koła nie byly długo pompowane i teraz jest problem z tłoczeniem?. fakt że jest to mini pompka ale w starym biku na wentylkach dunlopa ładnie tłoczyła.
Biera Napisano 23 Listopada 2006 Napisano 23 Listopada 2006 hm... spróbuj go tak lżej popuścić. A jeśli nie pójdzie - zapytaj w rowerowym o adaptery prest-> shrader. Napompuj wtedy odpowiednią pompką i masz problem z głowy:) Swoją drogą jak ja pompuję koło to najpierw na Presta nakładam shradera, potem na shradera dunlopa i dopiero pompką do dunlopa pompuję niestety na razie innej się nie dorobiłem:D
Duch Napisano 24 Listopada 2006 Napisano 24 Listopada 2006 Ależ wy kombinujecie, mam Beta na wszystkie wentyle i zaplacilem za nia ok 20 zl. za te wszystkie adaptery, które Ty Biera wykorzystujesz kupiłbyś już sobie pompkę, acz nie przeczę że adapter na shradera to przydatna rzecz- w końcu od czego są kompresory na stacjach benzynowych. A żeby nie robić offtopu adapter który podałeś jest z shradera na dunlopa więc totalnie do niczego Ci się nie przyda. Jeśli masz problem z pompką uniwersalną to: 1 poluzuj wentyl 2 dopasuj pompke do wentyla (o ile pamiętam jest to układ następujący; licząc od koła: gumka (wąskim do koła) i ten plastik tak aby wentyl można było włożyć jak naj głębiej) 3 Jesli dalej nie pompuje sprawź czy masz dobrze dokręconą nakrętkę w pompce (może się okazać że wentyl wchodzi zbyt płytko w związku z czym ten "grzybek"presty nie jest wciśnięty) Sorry za błedy ale piszę po powrocie z imprezy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.