Skocz do zawartości

[suport] Press Fit wymiana tylko lozyska

Rekomendowane odpowiedzi

Musze wymienić łożyska w suporcie swojej szosy. Rama carbon. suport BB-71 press fit. Generalnie wymieniłbym tylko łożyska a nie cały suport. I teraz dwa pytania:

1. Planuje użyć praski bitula to demontażu samych łożysk. Wkład suport zostaje. Trochę się go boje użyć, gdyż rama jest carbonowa i mam wrażenie ze praska będzie się tez opierała i ramę a nie rant wkładu. Załączam filmik, jakby to miało wyglądać

2. Czy ktoś próbował dopasować łożyska do Shimanowskiego BB-71 press fit.? Wydaje się, że będzie pasowało 61902 2RS 15x28x7. Kupiłbym dobre np EZO i na pewno dłużej posłużą niż inne w nowym wkładzie press fit. Podobna operację zrobiłem z SRAM-owskim i jedynie trzeba było minimalnie odchodzić plastikowy cap po stronie napędu, ale łożyska na pewno są lepsze niż standardowe w nowym supporcie

A nie masz pod reka takiego suportu  żeby sobie przymierzyć czy Praska siądzie na ramie czy na suporcie ?

Mam praskę Bitula i cos mi się kojarzy że i jakis Pf kiedys mi został podarowany przy zakupie korby, ale nie pamiętam który dokładnie model dostałem, jak będe pamietał to sprawdze ...

Z tego tokoena to wyszło to łozysko praktycznie bez siły, wiec nawet jakby to na ramie było oparte, to nic by sie jej nie stało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...