darek2313 Napisano 19 Maja 2019 Napisano 19 Maja 2019 W pokrywie klamki od hamulca hd 300 koło śruby do odpowietrzania jest maleńki otworek przez który przy naciśnięciu klamki wydostaje się olej . Odkręciłem dekielek i uszczelka wydaje się być nieuszkodzona. Ma ktoś jakiś pomysł /może zaślepić ten otworek?/. Cytuj
Punkxtr Napisano 22 Maja 2019 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Wyciek z tej części klamki to kaplica, bo czego byś nie zrobił olej będzie wyciekał (nawet, jeśli gołym okiem nie widzisz żadnego uszkodzenia). Zaślepienie otworka w niczym nie pomoże. W 99,9% przypadków przyczyną jest błędne przelewanie układu i wbijanie od strony zacisku zbyt dużej ilości oleju żeby utwardzić klamkę (a układ jest po prostu źle odpowietrzony). Spróbuj przelać i odpowietrzyć układ raz jeszcze ale membrana mogła zostać uszkodzona. Edytowane 22 Maja 2019 przez Punkxtr Cytuj
darek2313 Napisano 22 Maja 2019 Autor Napisano 22 Maja 2019 Przyczynę znalazłem . zużyty - nieszczelny oring pod śrubą odpowietrzającą Cytuj
phyrz Napisano 18 Maja 2021 Napisano 18 Maja 2021 W dniu 22.05.2019 o 16:38, darek2313 napisał: Przyczynę znalazłem . zużyty - nieszczelny oring pod śrubą odpowietrzającą Cześć, przepraszam, że odkopuje stary temat ale ma do Ciebie pytanie, gdzie zakupiłeś oring na wymianę? W jakimś sklepie z uszczelkami dobrali Ci coś podobnego, znalazłeś na necie? Z góry dzięki. Cytuj
darek2313 Napisano 18 Maja 2021 Autor Napisano 18 Maja 2021 Zapewne kupiłem w sklepie z origami ale już nie pamiętam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi