darek2313 Napisano 19 Maja 2019 Udostępnij Napisano 19 Maja 2019 W pokrywie klamki od hamulca hd 300 koło śruby do odpowietrzania jest maleńki otworek przez który przy naciśnięciu klamki wydostaje się olej . Odkręciłem dekielek i uszczelka wydaje się być nieuszkodzona. Ma ktoś jakiś pomysł /może zaślepić ten otworek?/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Wyciek z tej części klamki to kaplica, bo czego byś nie zrobił olej będzie wyciekał (nawet, jeśli gołym okiem nie widzisz żadnego uszkodzenia). Zaślepienie otworka w niczym nie pomoże. W 99,9% przypadków przyczyną jest błędne przelewanie układu i wbijanie od strony zacisku zbyt dużej ilości oleju żeby utwardzić klamkę (a układ jest po prostu źle odpowietrzony). Spróbuj przelać i odpowietrzyć układ raz jeszcze ale membrana mogła zostać uszkodzona. Edytowane 22 Maja 2019 przez Punkxtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek2313 Napisano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Przyczynę znalazłem . zużyty - nieszczelny oring pod śrubą odpowietrzającą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phyrz Napisano 18 Maja 2021 Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 W dniu 22.05.2019 o 16:38, darek2313 napisał: Przyczynę znalazłem . zużyty - nieszczelny oring pod śrubą odpowietrzającą Cześć, przepraszam, że odkopuje stary temat ale ma do Ciebie pytanie, gdzie zakupiłeś oring na wymianę? W jakimś sklepie z uszczelkami dobrali Ci coś podobnego, znalazłeś na necie? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek2313 Napisano 18 Maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Zapewne kupiłem w sklepie z origami ale już nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi