zgodny Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Witajcie Zmieniłem dziś łańcuch z HG53 bo zauważyłem , że już się rozciągnął w zeszłym roku założyłem go do nowego napedu i przejechałem raptem 1500 km, postanowiłem kupić łańcuch kmc x9, kaseta i i korba NW w dobrym stanie, po założeniu łańcucha trzeszczy na korbie cały czas, nic nie przeskakuje, leży w zębach idealnie. Czy ten dźwięk ustanie ? Łańcuch musi się ułożyć w NW ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Zauważyłeś że się łańcuch rozciągną, czy zmierzyłeś? Jeżeli nowy łańcuch trzeszczy, nie może się wpasować w zębatki kasety lub wolnobiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 18 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Teraz, dorota57 napisał: Zauważyłeś że się łańcuch rozciągną, czy zmierzyłeś? Jeżeli nowy łańcuch trzeszczy, nie może się wpasować w zębatki kasety lub wolnobiegu. Tak zmierzyłem, Mówię o korbie, z zębatka narrow wide. Na kasecie leży idealnie łańcuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Ten nowy łańcuch jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 18 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Teraz, dorota57 napisał: Ten nowy łańcuch jest OK. Oryginalnie zapakowany, wymiary wszystko ok Tak leży na zębatce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Może się mylę? Zębatka do wymiany. Może ktoś jeszcze popatrzy i oceni stan zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.