Slawek_l_83 Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Chodzi mi dokładnie o to czy zauważe różnice jak kupie korbe lx 2004 nowa za 170zł ale z długościa 170mm. Zastanawiam sie czy wogóle odczuje różnice jak jeżdzę teraz na długosci ramienia 175mm? Prosze o odpowiedz i jak to bedzie z siłą pedałowania, czekam na konkretne odpowiedzi z gory dziekuje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 moim zdaniem nie odczujesz znaczącej różnicy. Będzie Ci łatwiej utrzymać wysoką kadencję (chyba się nie pomyliłem). Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 23 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Jak reklamowałem swojego Stronglight'a dostałem nową 175mm, a poprzednia miała 170mm; w ogóle nie odczułem różnicy. Gdyby nie oznaczenie na ramionach nawet bym nie wiedział, że się coś zmieniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Listopada 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Różnica będzie całe 5mm A poważnie to różnicy nie odczujesz. W lipcu zmieniałem korbę ze 170 na 175mm i nic się nie zmieniło. Teoretycznie im większy jeździec tym dłuższa powinna być korba. Zamieszczam tabelkę z tymi danymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 25 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Dzieki za wyjasnienie. A moze teraz pytanko z innej beczki wybrać korbe starego lx i pakiet lx do tego czy lepij dołozyć i kupić nowego lx z HII? Jak myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Jeżdżę na LX'ie z 2004+suport LX'a i po 7k km wszystko jest ok. Sztywność tego zestawu mnie zadowala, masa również więc po co mam się pchać w nowego LX'a do którego nie mam zaufania z powodu padających łożysk. Co do długości korb to w MTB nie zauważysz różnicy, długość będzie się liczyć przy ostrym gdzie zahaczenie o asfalt/krawężnik kończy się glebą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.