wchaw11 Napisano 17 Maja 2019 Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Witam, Posiadam rower z manetkami Grip Shifter (obrotowe)- z przodu 3 biegi, z tyłu 7. Chciałbym się zapytać czy jest opcja wymiany ich na trigger shifter - chodzi mi o takie klamkowe (klikanie do zmiany biegów). Jeśli tak, to czy jakbym dał rower do serwisu, to tam może zostać to zrobione, czy musiałbym samemu manetki kupować itp. Każda pomoc i rada jest ważna. Jeśli dobrze pamiętam, manetki są firmy btwin, przynajmniej tak było napisane na nich (rower także z owej firmy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 17 Maja 2019 Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 Oczywiście, że się da. Serwis może zamontować manetki, które im przyniesiesz, albo i takie, które u nich kupisz. Może przy tej drugiej opcji dostaniesz jakiś rabat na montaż, ale to już nie jest pytanie do nas Podaj konkretnie model manetek, albo roweru z rocznikiem. Wydaje mi się, że powinno się dać bez problemu zamontować manetki Shimano w zamian tych, które masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 17 Maja 2019 Udostępnij Napisano 17 Maja 2019 2 godziny temu, seraph napisał: Podaj konkretnie model manetek, albo roweru z rocznikiem. Wydaje mi się, że powinno się dać bez problemu zamontować manetki Shimano w zamian tych, które masz. W moim B'Twinie byla przerzuka SRAM, u kolegi pewnie tez jest, sadzac po nazwie, wiec zmian na Shimano wymaga zmiany tylnej przerzutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Więc w takim wypadku lepiej od razu wziąć manetki SRAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wchaw11 Napisano 18 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Żeby zmienić przedni bieg, muszę pokonac kilka poziomów z 1 na 2 i 2 na 3 - nie ma że od razu przerzucam na kolejny tylko kilka poziomów mam. Czy jakbym wymienił manetke, to wystarczy że raz kliknę i zmieni mi się z 1 na 2 itd. czy bede musiał znowu klikać kilka poziomów żeby zmienić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Maja 2019 Udostępnij Napisano 18 Maja 2019 Wystarczy, że wyregulujesz przerzutki ( naciągnąć poprawnie linkę ) i stara tez będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi