wchaw11 Napisano 17 Maja 2019 Napisano 17 Maja 2019 Witam, Posiadam rower z manetkami Grip Shifter (obrotowe)- z przodu 3 biegi, z tyłu 7. Chciałbym się zapytać czy jest opcja wymiany ich na trigger shifter - chodzi mi o takie klamkowe (klikanie do zmiany biegów). Jeśli tak, to czy jakbym dał rower do serwisu, to tam może zostać to zrobione, czy musiałbym samemu manetki kupować itp. Każda pomoc i rada jest ważna. Jeśli dobrze pamiętam, manetki są firmy btwin, przynajmniej tak było napisane na nich (rower także z owej firmy). Pozdrawiam Cytuj
seraph Napisano 17 Maja 2019 Napisano 17 Maja 2019 Oczywiście, że się da. Serwis może zamontować manetki, które im przyniesiesz, albo i takie, które u nich kupisz. Może przy tej drugiej opcji dostaniesz jakiś rabat na montaż, ale to już nie jest pytanie do nas Podaj konkretnie model manetek, albo roweru z rocznikiem. Wydaje mi się, że powinno się dać bez problemu zamontować manetki Shimano w zamian tych, które masz. Cytuj
JWO Napisano 17 Maja 2019 Napisano 17 Maja 2019 2 godziny temu, seraph napisał: Podaj konkretnie model manetek, albo roweru z rocznikiem. Wydaje mi się, że powinno się dać bez problemu zamontować manetki Shimano w zamian tych, które masz. W moim B'Twinie byla przerzuka SRAM, u kolegi pewnie tez jest, sadzac po nazwie, wiec zmian na Shimano wymaga zmiany tylnej przerzutki Cytuj
seraph Napisano 18 Maja 2019 Napisano 18 Maja 2019 Więc w takim wypadku lepiej od razu wziąć manetki SRAM. Cytuj
wchaw11 Napisano 18 Maja 2019 Autor Napisano 18 Maja 2019 Żeby zmienić przedni bieg, muszę pokonac kilka poziomów z 1 na 2 i 2 na 3 - nie ma że od razu przerzucam na kolejny tylko kilka poziomów mam. Czy jakbym wymienił manetke, to wystarczy że raz kliknę i zmieni mi się z 1 na 2 itd. czy bede musiał znowu klikać kilka poziomów żeby zmienić ? Cytuj
SoloTM Napisano 18 Maja 2019 Napisano 18 Maja 2019 Wystarczy, że wyregulujesz przerzutki ( naciągnąć poprawnie linkę ) i stara tez będzie działać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi