Skocz do zawartości

[Upgrade szosowki] endurance - koła, napęd

hemscru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem. Przyznam szczerze, że liczę na Waszą pomoc. Zastanawiam się nad upgradem szosówki, tylko nie wiem czy jest sens, więc rozwiejcie moje wątpliwości proszę. Jeżdzę Lookiem 765, czyli modelem endurance, nie klasyczną wyścigówką, bo i się nie ścigam. I teraz tak - czy jest sens ową szosówkę apgrejdować - w sensie napęd ze 105-tki do Ultegry i koła na karbonowe? Nie ukrywam że to byłaby kusząca opcja. Czy może lepiej zainwestować w lepszy model, np. 785, wyścigowy klasyk? Pomóżcie :) 

Napisano

Według mnie kompletnie nie ma sensu przeskakiwać o jedno "oczko" w grupie osprzętu, zwłaszcza że 105 to naprawdę fajny sprzęt. No chyba że 105 z jakiejś antycznej serii, wtedy może i miałoby to sens.

Co do Endurance vs Sport. Tutaj musisz sobie sam odpowiedzieć. Jak bardzie lubię agresywną pozycję, tyle że zarówno na MTB jak i szosie, robię raczej krótkie ale dynamiczne przejazdy.

Napisano

Co do osprzętu to oprócz wagi dużej różnicy nie odczujesz na ultegrze. 105 jest wystarczająca do amatorskiego zastosowania, sam taką ujeżdżałem 3 sezony. Co do kół to wolałbym jakieś lekkie aluminiowe kupić (DT Swiss albo Fulcrum) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...