Skocz do zawartości

[wybor roweru] szosowy

baldwin

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj, jako że jestem nowy, trudno mi się tutaj jeszcze połapać , dlatego proszę o nie usuwanie wątku a jego ewentualne przeniesienie w odpowiednie miejsce.

Jestem  w myślach dotyczących zakupu roweru szosowego , na który chce przeznaczyć kwotę w okolicach 5000 złotych, będzie to mój pierwszy rower szosowy.  Niestety zaczyna z tym zakupem przybywać problemów, jak takich że sezon sie kończy a w  sklepach pozostało to co jest,  trudno znaleźć odpowiedni model z ramą 51, bo taki byłby prawdopodobnie "pasowny", do mojego wzrostu - 170cm

Mam na oku jeden z rowerów BMC ALR01 - two , lecz niekoniecznie musi to być on, dlatego zwracam się do szanownego grona o doradzenia, który  model, jakiej firmy i gdzie ewentualnie szukać ? Także stoję w  myślach czy aby nie poczekać odpuścić ten sezon i zapisać sie w sierpniu na nowy model ? Nowy rower czy używany ? Cannondale BMC czy Kellys lub inny?

1 godzinę temu, skom25 napisał:

Jaki sezon się kończy?

Sprzedaży rocznika 2019. Kupowałem rower i powiem Ci że była bryndza jesli chodzi o dostępność. Wielu modeli nie ma i nie będzie.   Chyba oba rowery które kupiłem to były ostatnie.

@baldwin znajdź wolny dzień przejedź się po kilku sklepach pojeździj i kup. Coś fajnego znajdziesz tylko się najpierw uzbrój w wiedzę co on ma mieć. żebyś porównując sobie rower który Ci daje sprzedawca z swoimi oczekiwaniami wiedział czym to się je.  51 wydaje mi się mała do 170 wzrostu ale może sę mylę. Nie szukaj rozmiaru na wzrost. Sprawdź jakie masz długie nogi.

Jak to twój pierwszy szosowy rower to zdecydowanie szukaj w naturze. Jak sam zauważyłeś sezon się kończy więc i możesz trafić coś w dobrej cenie. Szczególnie ze wciąż są rowery z 18r które są mocno przecenione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...