muzalk Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Hej Rower posiadam od niedawna. Byłem nim dopiero z 4 razy na trasach enduro. Amortyzator przedni to RockShox Yari 160mm a damper to RockShox Deluxe RT. Zastanawiam się czy jest sens wymieniać już olej w praktycznie nowym rowerze? Czy może lepiej poczekać do tego lipca/sierpnia. Pojeździć jeszcze trochę i dopiero wtedy dokonać wymiany? Rower został zakupiony pod koniec 2018 roku, giant Reign 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 Ja bym sprawdził czy jest go wystarczająco dużo. Producenci często nie dolewają żeby było "lekko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 11 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 9 minut temu, wkg napisał: Ja bym sprawdził czy jest go wystarczająco dużo. Co w przypadku Yari jest równoznaczne z koniecznością wlania nowego oleju do dolnych goleni,, co akurat na pewno się przyda. Tłumik warto sprawdzić. W tłumiku sam nie sprawdzisz poziomu oleju w komorze, możesz jedynie sprawdzić smarowanie komory powietrznej, co też może się przydać. Generalnie w nowych rowerach warto zrobić mały serwis amorków, bo OEMy ( czyli montowane w fabryce ) często mają zbyt małe ilości oleju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.