Skocz do zawartości

[Rower] Kona - Uszkodzona rama i egzekucja gwarancji wieczystej.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie, opisuje swoje zdanie w danym temacie, tak jak i wy to Robicie. Macie o to do mnie pretensje, a nawet więcej bo personalnie to wy do mnie wycieczki robicie.

O co wam chodzi ? Z czym macie problem - jest PW, Zapraszam jeśli macie coś do powiedzenia personalnie.

Napisano

Chyba dzisiaj u wszystkich pada, nie mogą jeździć i wyładowują swoje flustracje ...;)

Zapiszmy sobie wszyscy w dzienniczkach nienawiści nicki oponentów z forum  i przy najbliższym spotkaniu lejmy się po pyskach :D

@Janu_sz  niestety, ale chyba nie tylko ja mam wrażenie (tylko tego nie komentowałem do tej pory, ale widziałem że gdzieniegdzie pojawiały się takie opinie) , że po prostu w większości swoich wypowiedzi wprost się do wszystkich 'przy.....dalasz' właśnie personalnie, może o to im chodzi? :ermm:

Napisano
Teraz, RafalxM napisał:

@Janu_sz  niestety, ale chyba nie tylko ja mam wrażenie (tylko tego nie komentowałem do tej pory, ale widziałem że gdzieniegdzie pojawiały się takie opinie) , że po prostu w większości swoich wypowiedzi wprost się do wszystkich 'przy.....dalasz' właśnie personalnie, może o to im chodzi? :ermm:

Nie to było moim zamiarem, ze słów pisanych nie poznasz. Dostosuje się i jeśli tak to było odbierane zmienię swój sposób wyrażania opinii. Sry za nie na temat i Dzięki za uwagę.

Napisano

Jeszcze tylko wielki finał w postaci zdjęcia Kony na nowej ramie - jeżeli autor nie pójdzie w coś innego i nie będzie nazywała się na przykład Inbred :D

Napisano
3 minuty temu, Sabarolus napisał:

załatwić sobie ramę taniej

To nawet nie o to chodzi że ja chcę wymusić ramę czy uzyskać za nią minimalną cenę bo mi się coś należy tylko dlatego że jestem klientem i kupiłem w Konie dwa rowery. Chodzi tylko i wyłącznie o to co mi zaproponowali i jak to określili w stosunku do tego co oferują na rynku.

@cervandes Twój wywód o Authorze ma się nijak do opisywanej tu historii, zupełnie inne okoliczności przyrody.

@wkg Obawiam się że w garażu zagości jednak Merida, mam do wyboru dwa modele, Big Seven 900 albo Big Seven 1500. 

Napisano

Szczerze mówiąc to nie sądzę aby warto było sugerować się ceną na wyspach w stosunku do naszego kraju. Różnice cenowe niestety są i może to być zwykła polityka producenta albo inne uwarunkowania sprzedaży. Np to gdzie te ramy z Chin do Europy przypływają może mieć znaczenie. Wszak logistyka kosztuje, prawda ?

Jeśli Kona ma takie ceny dla innych w Polsce to w zasadzie nie powinna sprzedać Ci taniej bo niby czemu ? Tobie sprzeda taniej, napiszesz o tym na forum i później każdy kupujący będzie płakał o niższe ceny. Z mojego biznesowego doświadczenia wynika, że na takim czymś producent czy dystrybutor może tylko stracić.

Ale życzę powodzenia. Może się uda :) Może wypuszczą dżina z butelki :)

Napisano

@Odys Może tak być jak piszesz, natomiast przyjąłbym to bez problemu gdyby nie wyskoczyli z tekstem że to taka super cena tylko dla mnie. Jakby powiedzieli że mają ofertę za 1300 i tyle to bym ją przeanalizował i wziął albo nie. 

Producent zwykle traci najwięcej jak zaczyna kombinować. Chyba że tutaj dystrybutor dołożył coś od siebie, dlatego przekaz był jaki był, tego na razie nie wiem.

@wkg Celuję w 20". Dziś sprawdzałem 18,5 i jest lekko za mała. 20 powinna być w sam raz.

Napisano

Po kolejnej rozmowie z dystrybutorem i kilku mailach do Kona Europe okazało się, że Kona może spokojnie dać cenę którą oferują na te ramę w UK oraz że nie potrzebują mojej starej ramy i nie jest to warunek konieczny. Finalnie zdecydowałem że będzie nowa rama Kony, za cenę odpowiadającą cenie w UK, zamówienie już poszło i czekam na sprzęt. Ktoś może powiedzieć że to stówka czy dwie uzysku dla klienta, mi zaś nie chodziło o kasę tylko zgodność 'zeznań' na linii dystrybutor-producent i szafowanie terminem 'super oferta specjalna'. Jak dla mnie to nie była żadna oferta specjalna, tylko zwyczajnie wyceniona 2-letnia modelowo rama, która siłą rzeczy nie może obecnie kosztować tyle ile kosztowała na wyjściu dwa lata temu. Miałem więc do wyboru zostać przy geometrii którą znam i lubię, albo iść w coś nowego w tej samej albo lekko niższej cenie. 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...