Seyu Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Cześć Posiadam rower Trek Marlin 5 z 2019 roku. Obecnie mam napęd 3x7 i przerzutkę Tourney. Chciałbym zmienić kasetę na Shimano Deore 10 rzędowa i przerzutkę na Shimano Zee oraz manetkę na Deore. Pytanie czy mogę mieć napęd 3x10. Czy wymiana kasety jest możliwa przy tym rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Tam masz wolnobieg TZ500, a więc nie założysz kasety, chyba, że koło zmienisz. Sprzedaj go i kup coś normalnego, wymiana osprzętu i koła mija się z celem. Pomijam już jakie tam piasty są wogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Ta zębatka z Marlina to wolnobieg : ((( Musiałbyś wymienić piastę i przepleść czyli właściwie chyba taniej by było kupić całe koło. Jak już kupowac manetkę to XT choć to wydatek rzędu 150 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Brawo Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seyu Napisano 8 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Znalazłem używane koło na OLX za 120 zł z kasetą. Co o tym myślicie? https://www.olx.pl/oferta/kolo-29-cali-kaseta-hamulec-tarczowy-CID767-IDz2PJA.html#ec7ff399a4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Z kasetą i tarczą, Smart Sam w dobrym stanie ... niepokoją mnie tylko łby śrub mocujących tarczę ... Cena całkiem całkiem ... o ile oczywiście piasta w dobrym stanie. Tyle, że piasty Shimano na konusach są dosyć trwałe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 To jest tarcza CL przecież, więc jakie łby śrub mocujących tarcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorota57 Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Godzinę temu, wkg napisał: piasty Shimano na konusach są dosyć trwałe Po 6K konusy do wymiany. Napęd TIAGRA 4600 10rz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Nie wiem ile mają moje MT35, ale spokojnie ponad 7k km ( koła z 2011 albo 2012 roku ). W marcu pierwszy raz odkręcałem i zero oznak zużycia. Ale już wymieniłem kulki bo miałem kupione nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Maja 2019 Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 Współczesne piasty Shimano nawet z wysokich grup to plastelina. Arcydziełem są natomiast tx505 w których nie ma żadnych uszczelnień. Wracając do pierwotnego pytania - przerzutka zee w napędzie 3x10 to nie bedzie dobrze działać że względu na zbyt małą pojemność. Proponuję deore min. rd-m615 sgs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 ZEE z 3x10 wcale nie będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.