dovectra Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 (edytowane) 17 godzin temu, antioedipus napisał: (jestem wielkim fanem ich geo - niski przekrok, długa górna rura, itp. - to się bodajże nazywa geometria progresywna) to genesis od 20 pary lat tak ramy produkują, odkąd pożarli Garego Fishera... Edytowane 10 Maja 2019 przez dovectra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Chyba zależy jak długi masz tułów. Jeśli masz krótki to nie musisz mieć wyciągniętej rury ramy górnej do jazdy szybkiej. Regulacja mostka czy jest on zamontowany ujemnie czy dodatnie też ma duże znaczenie . Podam ci przykład ja mam rower z krótką górną rurką ale ja niski jestem więc gdy zjeżdżam w dół potrafię daleko wysunąć się z poza kierownicy i jak najwyżej unieść górne nogi by przybrać pozycję opływową. Gdybym miał przednią rurę dłużą musiał bym prostować bardziej ręce by zrobić opływ a wtedy miał bym gorszą sterowność roweru. Przy krótkich nogach liczy się też rurka gdzie masz sztycę zamontowana, wiadomo nie może ona być zbyt wysoko położona w stosunku do mufy, bo wtedy masz niewygodne zejście z roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi