oxygenikus Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam! Chciałbym kupić rower elektryczny do kwoty 6000zł do poruszania się głównie po mieście ale też poza miastem w terenie. Wpadł mi w oko OIO City Bike Elite http://oio-bike.com/city-bike-elite Prezentuje się całkiem fajnie ale może mi doradzicie czy warto go kupić. Bo może tylko ładnie wygląda, a w rzeczywistości jest do kitu. Opinii na jego temat nie znalazłem. Jeśli lipa to jaki inny? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Co to za marka ? Już pomijam fakt rejestracji firmy 08-2017 i właściciela Artem Voinarovskyi,a przy próbie zakupu zero regulaminu, czegoś co jest normą dzisiaj przy sprzedaży online tylko wyskakuje okienko do wpisania nr tel. ( zero cookies, rodo itp. ), social media odnośniki nie żyją... To jakaś firma krzak ? Edytowane 6 Maja 2019 przez Janu_sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygenikus Napisano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Na YT znalazłem prezentację po rosyjsku więc może to ruska firma, a rowery są sprzedawane przez firmę Erlingo w Warszawie https://erlingo.pl/rowery-elektryczne Ja niestety jestem z innego miasta bo można osobiście przetestować rower. Innych informacji nie ma. Możliwe że to nowa firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 czyli gniotsa nie łamiotsa. Nie kupił bym roweru bez opinii bikerów za 6k pln. Kiedyś biorąc pod uwagę moje wymagania rozważałem elektryczny, ale z tego co pamiętam nic poniżej 10k pln nie podchodziło mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygenikus Napisano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 (edytowane) Wlasnie troche mi zaśmierdziała ta firma, bo na allegro piszą, że ma manetke i 350W, gość pisze, że to błąd z tym 350W bo jest 250W ale nadal nie poprawione, manetka na allegro jest, a na stronie nie ma, prędkosci się różnią, ruskiego nie znam ale troche zrozumiałem na tym filmie z YT, że rower ma 350W i śmiga do 45km/h. Niby śmierdzi ale kto z Warszawy może sobie iść do sklepu i obejrzeć i przejechać się. Maja też nip, regon, dane kontaktowe. Może właściciel Rosjanin dopiero się uczy polskiego stąd te niedomówienia... Poza tym tylko 3 negatywy i 316 pozytywów na allegro. Regulamin jest https://erlingo.pl/regulamin Edytowane 6 Maja 2019 przez oxygenikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 marketowy syf niewarty 1/3 ceny. Na aliexpress znajdziesz to samo tylko pod inną nazwą ale w bardziej realnej cenie jakby spojrzeć na ten rower bez elektryki to jest to samo co w tesco stoi po 400-600pln. Części elektryczne są tej samej jakości czyli jednorazowe i niedostępne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Ten filmik z Youtube to zwykle marketingowe pieprzenie. Jak by ktoś przeczytał tabelkę z opisem. No a poza tym jest przecież bezbłędny wskaźnik: jeżeli rower ma "alufelgi" - trzymaj się jak najdalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 https://www.decathlon.pl/rower-mtb-elektryczny-e-st500d-id_8487239.html Fuj, Decatlon rozbija bank.. ciekaw jestem kiedy na ścieżkach się pojawią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxygenikus Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Chyba jednak poczekam, aż stanieją skoro do 6k nie ma nic sensownego ale dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roxorloops Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 6k zł to już wystarczająca kwota na złożenie elektryka samemu. Zakup roweru i konwersji na elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuli Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Ten za 5k z decathlonu to fajna opcja, ale jak się jednak chce coś z silnikiem centralnym to znalazłem takie coś Focus za 6.5 na boschu active 50nm https://ebike-outlet.pl/pl/p/Focus-Jarifa-2-EX-Active/49 A za 7.5 można dostać fajnego krossa na shimano stepsie 70nm http://www.arkus.sklep.pl/rower-elektryczny-kross-level-boost-10-2018-p-11103.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prekompilator Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 W dniu 7.05.2019 o 16:38, oxygenikus napisał: Chyba jednak poczekam, aż stanieją skoro do 6k nie ma nic sensownego ale dzięki za poradę. Najtaniej jest zrobić konwersję. Nie ma sensu przepłacać za gotowca. Kolejna zaleta to to, że wybierasz dokładnie, co chcesz, a przy gotowcach masz na sztywno konfiguracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shifter Napisano 25 Maja 2019 Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Chciałbym wszystkich powitać, ponieważ to mój pierwszy post na forum Jeżeli chodzi o elektryki do 6 tysięcy. Zajmuję się sprzedażą powystawowych elektryków z Niemiec. Rowery mają po kilka km przebiegu, czasem mają jakieś otarcie od transportu do Polski, ale dzięki temu cena też jest dużo niższa. Posiadam kilku sztuk modelu który moim zdaniem wygrywa w tej chwili na rynku jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. Ale to sami ocenicie. Model z 2016 roku. Bateria 422Wh i 48V starcza na 40 km na maksymalnym wspomaganiu jazdy po asfalcie (sprawdzone w praktyce). Hamulce tarczowe hydrauliczne shimano, przerzutki tył shimano Deore, przód Shimano Acera, Silnik Direct Drive marki Trio 250W w tylnej piaście, koła 29". Ładowanie USB na 5V przy ledowym wyświetlaczu. Waży 24 kg. W przypadku chęci posiadania dodatkowej oryginalnej baterii to koszt ok 1700zł, zamiennika 1000zł. Nowe rowery nie zamykają się w 6k. Kosztują ok 6.5k. Cena u nas w sklepie z gwarancją na rok i przygotowaniem do sezonu 4500zł EDIT. Ten ze zdjęcia ma np. przejechane 7 km. W większości przypadków oscyluje to w granicach 2-3 km. Mam też Rex-y z napędem centralnym, Full MTB, z baterią 500Wh, które również zamykają się w 6 tysiącach, ale model powyżej według mnie znacznie lepiej wypada jeżeli chodzi o cenę do jakości. Tak naprawdę nie odczuwa się żadnej różnicy jadąc tymi 2 rowerami, między silnikiem centralnym a direct drivem. Co myślicie? Pozdrawiam, Tomek Edytowane 25 Maja 2019 przez Shifter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxd Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 W dniu 7.05.2019 o 08:55, remover napisał: Ten filmik z Youtube to zwykle marketingowe pieprzenie. Jak by ktoś przeczytał tabelkę z opisem. No a poza tym jest przecież bezbłędny wskaźnik: jeżeli rower ma "alufelgi" - trzymaj się jak najdalej. Z tymi „alufelgami” to przesada. Znajomy kupił synowi i ten już 2 lata śmiga i wszystko ok z felgami. Co do tego omawianego modelu to nie wiem. Jednak nie generalizujmy wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darep Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 W dniu 25.05.2019 o 21:51, Shifter napisał: Chciałbym wszystkich powitać, ponieważ to mój pierwszy post na forum Jeżeli chodzi o elektryki do 6 tysięcy. Zajmuję się sprzedażą powystawowych elektryków z Niemiec. Rowery mają po kilka km przebiegu, czasem mają jakieś otarcie od transportu do Polski, ale dzięki temu cena też jest dużo niższa. Posiadam kilku sztuk modelu który moim zdaniem wygrywa w tej chwili na rynku jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. Ale to sami ocenicie. Model z 2016 roku. Bateria 422Wh i 48V starcza na 40 km na maksymalnym wspomaganiu jazdy po asfalcie (sprawdzone w praktyce). Hamulce tarczowe hydrauliczne shimano, przerzutki tył shimano Deore, przód Shimano Acera, Silnik Direct Drive marki Trio 250W w tylnej piaście, koła 29". Ładowanie USB na 5V przy ledowym wyświetlaczu. Waży 24 kg. W przypadku chęci posiadania dodatkowej oryginalnej baterii to koszt ok 1700zł, zamiennika 1000zł. Nowe rowery nie zamykają się w 6k. Kosztują ok 6.5k. Cena u nas w sklepie z gwarancją na rok i przygotowaniem do sezonu 4500zł EDIT. Ten ze zdjęcia ma np. przejechane 7 km. W większości przypadków oscyluje to w granicach 2-3 km. Mam też Rex-y z napędem centralnym, Full MTB, z baterią 500Wh, które również zamykają się w 6 tysiącach, ale model powyżej według mnie znacznie lepiej wypada jeżeli chodzi o cenę do jakości. Tak naprawdę nie odczuwa się żadnej różnicy jadąc tymi 2 rowerami, między silnikiem centralnym a direct drivem. Co myślicie? Pozdrawiam, Tomek Witam! Jestem na etapie poszukiwania roweru elekrtycznego. Co mamy w oferci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 My nic nie mamy. Ja w transporcie robię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Godzinę temu, darep napisał: Co mamy w oferci W ofercie można przebierać do woli. Proponuje odpalić Google. Chyba nie liczysz, że ktoś będzie Ci szukał i przesyłał linki do akceptacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi