Skocz do zawartości

[obuwie] Przerobienie zwykłych sandałów na SPD.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po pierwsze, szukałem podobnego tematu w przeglądarce, nie znalazłem. Mój problem polega na tym, że mam spory rozmiar stopy, w rozmiarówce Shimano wychodzi 52, Sidi 50 etc. Niestety, w modelach mi znanych (w tych rozmiarach) wentylacji w zasadzie brak, a stopa przy 22 stopniach nie jest zachwycona. Mam kilka par sandałów, jedne z nich jestem w stanie poświęcić, być może ktoś coś podobnego przechodził? Nie wiem jak stworzyć "sztywną" podeszwę, żeby bloki nie wbijały się w stopę...

Każda porada mile widziana!

22 godziny temu, TomaszU84 napisał:

Shimano wychodzi 52, Sidi 50 etc

czy aby na pewno ? rozmiarowka shimkowa wydaje sie byc b.zblizona numerkami i rozmiarem do Sidi. Ja tam mam w obu markach  but 46.... niemniej buty wieksze niz 48 to faktyczie moze byc problem z dostępnościa.

A cywilnych sandałów nawet bym nie próbował przerabiac na SPD, to sie rozleci i do użytku pozostana tylko bloki ;-)

Z tymi butami, to są generalnie jaja ;-)

Kupiłem buty szosowe Shimano rozmiar 50, idealne! Dokupiłem SPD w tym samym rozmiarze... za małe. Kupiłem Sidi 50... za duże! W sensie spoko na zime, 3 pary skarpet i jazda, no to sobie myślę "49 bedzie git, biorę!"... przyszły buty dla jakiegoś dziecka... :-D

Przerobilem juz wiekszosc marek, mialem lub mam Sidi, Nw, Diadore, Shimano Speci... a teraz kupiłem 2 Pary butów Mavica i generalnie podobaja mi sie produkty ubraniowe tej firmy. Rozmiarowka jest mniej wiecej jak butów adidasa. chociaz tez z tym mam roznie, adidasy mam 46 lub 45 1/3, wiec jakos idealnie z tymi rozmiarami nie jest.

Jak trafia Ci sie pasujace mavici (w rozmiarze pasujacych Ci Adidasów)  moższ sprobowac, jakosciowo buty sa super.

a dałbym se reke uciac iz na OLXie ktos mial jakies DUZE numery.

tj na pewno gdzies widzialem kogos kto mial w ofercie sporo fajnych butów w duzych rozmiarach. tj wiekszych niz na mnie.

EDYTA: faktycznie rozmiarowka konczy sie na 48 i 2/3 :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...