TomaszU84 Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam. Po pierwsze, szukałem podobnego tematu w przeglądarce, nie znalazłem. Mój problem polega na tym, że mam spory rozmiar stopy, w rozmiarówce Shimano wychodzi 52, Sidi 50 etc. Niestety, w modelach mi znanych (w tych rozmiarach) wentylacji w zasadzie brak, a stopa przy 22 stopniach nie jest zachwycona. Mam kilka par sandałów, jedne z nich jestem w stanie poświęcić, być może ktoś coś podobnego przechodził? Nie wiem jak stworzyć "sztywną" podeszwę, żeby bloki nie wbijały się w stopę... Każda porada mile widziana! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 No chyba, że znacie jakieś obuwie letnie takiej wielkości? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 https://www.bikester.pl/shimano-sh-rp3w-but-biay-463596.html?gclid=CjwKCAjw2cTmBRAVEiwA8YMgzXdZ-TDbsy46zMYaA8f5Obw2_uJTf1Rpr1fy6NAm1fg84QmaA0LrrxoClioQAvD_BwE&_cid=21_1_-1_9_34_463596_{creative}_{ifpla:pla}&ef_id=CjwKCAjw2cTmBRAVEiwA8YMgzXdZ-TDbsy46zMYaA8f5Obw2_uJTf1Rpr1fy6NAm1fg84QmaA0LrrxoClioQAvD_BwE&ev_chn=shop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Szosowe odpadają, sporo w nich chodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 22 godziny temu, TomaszU84 napisał: Shimano wychodzi 52, Sidi 50 etc czy aby na pewno ? rozmiarowka shimkowa wydaje sie byc b.zblizona numerkami i rozmiarem do Sidi. Ja tam mam w obu markach but 46.... niemniej buty wieksze niz 48 to faktyczie moze byc problem z dostępnościa. A cywilnych sandałów nawet bym nie próbował przerabiac na SPD, to sie rozleci i do użytku pozostana tylko bloki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Z tymi butami, to są generalnie jaja ;-) Kupiłem buty szosowe Shimano rozmiar 50, idealne! Dokupiłem SPD w tym samym rozmiarze... za małe. Kupiłem Sidi 50... za duże! W sensie spoko na zime, 3 pary skarpet i jazda, no to sobie myślę "49 bedzie git, biorę!"... przyszły buty dla jakiegoś dziecka... :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Przerobilem juz wiekszosc marek, mialem lub mam Sidi, Nw, Diadore, Shimano Speci... a teraz kupiłem 2 Pary butów Mavica i generalnie podobaja mi sie produkty ubraniowe tej firmy. Rozmiarowka jest mniej wiecej jak butów adidasa. chociaz tez z tym mam roznie, adidasy mam 46 lub 45 1/3, wiec jakos idealnie z tymi rozmiarami nie jest. Jak trafia Ci sie pasujace mavici (w rozmiarze pasujacych Ci Adidasów) moższ sprobowac, jakosciowo buty sa super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszU84 Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Adidasa mam 49 1/3, Mavicow w tym rozmiarze (zgodnie z moją wiedzą) brak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 a dałbym se reke uciac iz na OLXie ktos mial jakies DUZE numery. tj na pewno gdzies widzialem kogos kto mial w ofercie sporo fajnych butów w duzych rozmiarach. tj wiekszych niz na mnie. EDYTA: faktycznie rozmiarowka konczy sie na 48 i 2/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.