Javier0 Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Witam, Kupiłem miesiąc temu rower Lapierre Edge 229 https://katalog.bikeworld.pl/2018/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/lapierre/56480/edge_229 Nie ukrywam jest laikiem i ta cała specyfikacja nic mi nie mówi. Rower kupiony w celu jazdy rekreacyjnej sam i z córką a także dla poprawienia kondycji. Póki co zrobiłem nim ok 120 km i jestem zadowolony Wkręcam się w rower coraz bardziej. Za racji tego że jest to niszowa marka lecz może się mylę, chciałbym poznać wasze opinie na temat tego modelu, osprzętu itp. w google mało co można znaleźć Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Ile za to to dałeś ? Prościuch na kasecie ( co jest plusem ), z najtańszym pseudo amortyzatorem praktycznie. Taki standard w kwotach 1300 do nawet 2500 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javier0 Napisano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 2100 zł zapłaciłem I jakby mógł mi ktoś wytłumaczyć czy to koła 27,5 czy 29 bo nie mam pojęcia po tych oznaczeniach w specyfikacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Zobacz u siebie na oponie. W specyfikacji są podane oba bo prawdopodobnie 27,5 jest dla najmniejszego rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Maja 2019 Udostępnij Napisano 6 Maja 2019 Zapewne nie jest to marka tak znana i popularna jak np chamerykanska wielka trojka ale Lapierre to nie jest taka znowu niszowa marka. Sponsoruja jeden z 18 teamow z topowej "ligi" kolarskiej World Tour. W nazewnictwie Lapierre 229 oznacz dwa 29" kola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javier0 Napisano 7 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Na oponie mam 29 oznaczenie. Z tym sponsoringiem drużyny kolarskiej to obiło mi się o uszy. Czyli reasumując dla amatora póki co na da się Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 W dniu 6.05.2019 o 13:59, 1415chris napisał: W nazewnictwie Lapierre 229 oznacz dwa 29" kola To na czym ja jeżdżę??? 314 w nazwie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 na nie zauważyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.