Mospiter97 Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Witam przymierzam się do kupna roweru MTB do raczej rekreacyjnej jazdy trochę asfalt trochę las i mam pytanie odnośnie roweru Unibike Shadow 29 bo ciężko znaleźć jakieś opinie o nim. Wart swojej ceny? Ok 2k zł czy lepiej coś innego w tej kwocie znaleźć? Może ktoś ma i jeździ to proszę o opinie.
Janu_sz Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 https://www.decathlon.pl/rower-mtb-st-540-275-id_8529702.html tyle, że to 27,5
MikeSkywalker Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Jeśli masz to wydania około 2 tysiące złotych to jak popytasz i ponegocjujesz lokalnie powinieneś za jakieś 2300 kupić model Fusion. Warto dołożyć - lepszy napęd, korba ze sztywną osią, zauważalnie lepsze hamulce, blokada widelca na kierownicy. Bardzo przyzwoity rower. I do mieszanej jazdy rekreacyjnej koło 29 będzie najlepszym wyborem.
Mospiter97 Napisano 5 Maja 2019 Autor Napisano 5 Maja 2019 Dzięki ciężko tak zdecydować mam jeszcze na oku Kross hexagon 5.0 albo 6.0 co o nim sądzicie?
MikeSkywalker Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Oba na poziomie Unibike Shadow, nieznacznie się różnią osprzętem.
Mospiter97 Napisano 6 Maja 2019 Autor Napisano 6 Maja 2019 Chyba zdecyduje się na tego krossa bo nic więcej mi nie potrzeba a im więcej szukam tym trudniejszy wybór. Dodam jeszcze ze szukam roweru na którym będzie wygodna pozycja a co sądzicie o rowerach z Decathlonu? Bo słyszałem słabe opinie
MikeSkywalker Napisano 6 Maja 2019 Napisano 6 Maja 2019 Wygodna to pojęcia bardzo indywidualne. Skoro mówimy o rowerach górskich to tutaj pozycja jest raczej w kierunku przeciwnej - "sportowej" z pochyloną sylwetką. Może warto pójść w rower crossowy? Decathlon ma lepsze i gorsze modele, ale generalnie większość rowerów niczego nie urywa - dla kogoś kto jeździ mało wystarczające, z dobrym stosunkiem osprzęt/cena. Dziwi mnie fakt że opierają się 29", dopiero w tym roku coś się pojawia, ale z nastawieniem bardzo na XC, nie na rekreację.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.