Skocz do zawartości

[obręcz] Jaką polecasz obręcz za około 100 zł

oalan1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jaką polecacie obręcz za około 100 zł?

Teraz posiadam Alexrims MD17 ale ta obręcz jest już walnięta i muszę wymienić.

Piasty Shimano TX505.

Ile mniej więcej kosztuje zaplecenie koła ?

Napisano

A polecasz jakieś konkretne modele w tym niskim zakresie cenowym? Bo ja się na kołach kompletnie nie znam i nie wiem co będzie optymalne a co będzie 
"sh*tem"

Napisano

Miałem te same Alexy MD17, plus piasty RM35. Chciałem toto przepleść na jakieś mocniejsze (ważę 86 kg) i mi wyszło, że lepiej kupić nowe. Poszukałem i za pięć stówek mam komplet kół z oponami: Alexy  DP20, piasty HB-M758 i M756, plus zwijane Micheliny Wild Racer R. Koła nieco ciężkawe (wyszło, że są cięższe od poprzednich o 120 g), ale priorytetem była wytrzymałość i cena. 

Napisano

Ale i tak chyba będzie mi się bardziej opłacało jedną obręcz zrobić. W rower już nie chcę więcej inwestować, opony ma świeże . Potrzebuje właśnie coś co wytrzyma moją wagę około 90 kg w maratonach. Widziałem u mnie w mieście zaplecenie koła 80 zł na lepszych szprychach.

Napisano
  • oponami z zakresu od 29x1.25'' do 29x2.10'' (1.25'', 1.35'', 1.50'', 1.75'', 1.90'', 1.95'', 2.00'', 2.10'')             Ja mam opony vittoria barzo 2.25

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...