Grzesiek384 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Witam, mam pytanie, ponieważ mam stary rower, i jest tam mostek strategii typu, myślałem aby kupić Adapter rury sterowej, aby móc zamontować mostek typu a-head, tylko mam mały problem, ponieważ boje się że taki adapter będzie za niski i nie będę mógł mieć wyżej kierownicy. Czy jest sposób aby kierownica była wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Tak - długi adapter. Takie adaptery tak samo jak mostki starego typu (fajki) można regulować w pionie (wysuwać i wsuwać). To współcześnie jest mniejsze pole manewru, bo wysokość kierownicy reguluje się podkładkami o ile jest zapas rury sterowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek384 Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Czyli że taki adapter mogę wysunąć wyżej, tak jak fajke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Jeśli tylko jego długość na to pozwala to oczywiście, że TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek384 Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Nie mogę nigdzie znaleźć adaptera dłuższego niż 150 mm, nie jestem pewny czy ta długość będzie wystarczająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Tego to Ci już nikt nie powie, ale wydaje mi się, że jak chcesz wynosić kierownicę aż tak to albo rower jest za mały, albo dążysz do jakiejś absurdalnej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Maja 2019 Udostępnij Napisano 11 Maja 2019 (edytowane) W dniu 3.05.2019 o 23:16, Grzesiek384 napisał: adaptera dłuższego niż 150 mm Co Ty chcesz zrobić? Wiesz że w prawidłowo dobranym rozmiarze ramy, regulacja podkładkami to na ogół 25 - 30 mm? Edytowane 11 Maja 2019 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi