MikeSkywalker Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Czy ktoś korzysta z pędzelka do smarowania? Szukam czegoś podobnego jak w małym opakowaniu Motorex Bike Grease 2000. Zwykłe pędzle są trochę za mało sztywne żeby nabrać smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Pędzel z castoramy, rurka alu 6x1,25. Pędzel robi za dawcę rurka za oprawkę włosia. Długość włosia daje sztywność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 I na wcisk wystarczy czy na kleju? Właśnie o to włosie się rozchodzi - bo niby pędzel Motorexa ma takiej samej długości jak zwykły do malowania, a jednak jest bardziej sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Można na termoklej z pistoletu a można normalnie zaklepać młotkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Strzykawki zwykłe też często się nadają ( jeśli nie trzeba rozsmarować ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Ja kupiłem w Rossmanie pędzelek do makijażu. kosztował całe 6 złotych i ma dodatkowo bajerancki brylancik ;-) +100 pkt do lansu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Ja kupiłem jakieś tanie pędzle i przyciąłem włosie. Jak chcesz to idź do sklepu dla plastyków i kup pędzel z jasno pomarańczowego/ brązowego włosia. Są bardzo sztywne. O taki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inforobert Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Do czego ten pędzelek potrzebny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Nakładanie smaru na gwinty czy miski sterów. Lepsze to niż palec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Właśnie tak. Mam w planach spróbować właśnie ten dla plastyków - ale nie ma kiedy urwać się żeby podjechać do sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 12 Maja 2019 Udostępnij Napisano 12 Maja 2019 Cackacie się jak baby z żelem do paznokci. Każdy średnio mały pędzelek będzie ok. Jak dostanie smaru to będzie cały oblepiony smarem i do malowania obrazów się już nie nada. Chyba, że chcecie po każdym użyciu pędzla go myć, suszyć i wcierać odżywkę U mnie taki pędzel za 1 pln od "chińczyka" to cały sezon leżał we wiaderku ze smarem, częściej używałem strzykawki, pędzla to chyba tylko do gwintu w mufie i piwotów hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 No właśnie problem w tym że nie każdy, kupiłem zestaw pędzelków i wszystkie są zbyt wiotkie żeby nabrać nimi smaru. Palec jest ok, ale już raz wyciągałem "drzazgę" z gwintu suportu z palca i drugi raz nie chcę tego przerabiać. A dobry pędzelek bardzo ułatwia i przyspiesza pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 Oczywiście, wiotkie się nie nadają, jak kupowałem ( w sumie nie wiem czy to był chińczyk, tak zakładam, może był polski ) to palcem sprawdziłem sztywność włosia i kupiłem taki, który wg. mnie się nadawał. Zgubione włosie to niestety zdarza się, dlatego mimo wszystko palec najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 No właśnie takie minimalnie lepsze pędzle nie gubą włosia. Koszt to 5- 10 zł. Bawiłem się w modelarstwo i różnica między taniochą, a nawet najtańszym pędzelkiem dla plastyków jest widoczna gołym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 13 Maja 2019 Udostępnij Napisano 13 Maja 2019 A to sorry, nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.