Kiki1337 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Mam problem z założwniem klocków i mam tego dość.Pytam ile trzeba zaplacić aby ktoś mi je zamątował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Nie widziałem w cennikach usługi mątażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 3 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Zawartość merytoryczna w tym wpisie jest powalająca. Nie wspominam o pisowni ......Chyba polonistka strajkowała przez cały okres edukacji. Albo Autor zacznie pisać po polsku, albo temat zniknie w koszu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 27 minut temu, Kiki1337 napisał: Mam problem z założeniem klocków i mam tego dość.Pytam ile trzeba zapłacić aby ktoś mi je zamontował? Przy takim pytaniu podaje się przede wszytki model hamulca Po drugie klocki są kupione do tego modelu hamulca? Po trzecie czy wymienić je próbowałeś po odkręceniu zacisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiki1337 Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Hamulce są tak jak w normalnym rowerze tylko klocki mi ocieraly o koło i je zdjąłem i nie umem ich zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 A jaki to jest normalny rower ? P.S. Są nienormalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 11 minut temu, Kiki1337 napisał: Hamulce są tak jak w normalnym rowerze tylko klocki mi ocieraly o koło i je zdjąłem i nie umem ich zamocować. Kolego normalne to jakie ? Tarczowe czy V-brake, może jakieś zdjęcie byś wrzucił. Będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 3 Maja 2019 Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 3 godziny temu, Kiki1337 napisał: Hamulce są tak jak w normalnym rowerze Fajnie wiele wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiki1337 Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Przepraszam następnym razem postaram się bardziej wnikliwe pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiki1337 Napisano 4 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Proszę załączam zdjęcie pomożecie mi zamątować te klocki? Edytowane 4 Maja 2019 przez Kiki1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Luzujesz śrubę, wsuwasz klocki, ustawiasz i dokręcasz śrubę. Możesz rozpiąć szczękę żeby było więcej miejsca. Zresztą i tak chyba linka jest zbyt słabo naprężona. Nie wiem ile masz lat, ale ja robiłem takie rzeczy jak miałem 12... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 4 Maja 2019 Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 (edytowane) Godzinę temu, Kiki1337 napisał: Proszę załączam zdjęcie pomożecie mi zamątować te klocki? Tych klocków nie ustawia się tak samo jak na imbus ( poradnik video wyżej ). Ustawienie tych klocków może sprawić pewne problemy osobie robiącej to pierwszy raz ( a nawet drugi czy trzeci ) W porównaniu do klocków na imbus. Zrób tak: Klocki włóż głęboko i minimalnie dokręć żeby się nie ruszały śrubą B, ( klucz płaski 10 ) następnie poluzuj śrubę A, naciągnij o 3 cm linkę i dokręć normalnie mocno śrubę A. ( imbus chyba nr 5 ) Wracasz do klocków i śruby B ( klucz 10 płaski ) Luzujesz śrubę na tyle, żeby regulować wysuwanie klocków oraz i położenie/wychylenie na boki. Klocek ustawiasz tak, by idealnie dotykał obręczy całą swoją powierzchnią. Dokręcasz śrubę B. To samo druga strona, drugi klocek. Następnie luzujesz śrubę A na tyle, żeby pół cm linki poluzować i ponownie mocno dokręcasz śrubę A. Oba klocki muszą być w tej samej odległosci ( mniej więcej ) od obręczy, do tego służą śrubki C ( wkręcanie ich powoduje oddalenie tej szczęki od obręczy, wykręcanie - przybliżanie do obręczy ) Nie wkręcasz na max tylko do max 3/5 i nie wykręcasz na max tylko podobnie w 3/5. Jeśli chcesz wzmocnić jedną szczękę, żeby oddalić klocek a już wkręciłeś śrubę do 3/5 i wciąż mało - to wykręć trochę śrubę po przeciwnej stronie ( w drugiej szczęce ). Edytowane 4 Maja 2019 przez SoloTM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi