Obrien Napisano 2 Maja 2019 Napisano 2 Maja 2019 Witam. Czy koło z piastą pod tarcze ale z obręczą pod vki będzie wystarczająco sztywne przy zastosowaniu hamulców tarczowych? Myśle o zapleceniu takich kół. Na co musze ewetualnie zwrocić uwagę? Zalozenia wstepne: piasty novatec najtansze modele jakie znajde, szprychy sapim, obrecze accent lub alexrims pod 36 szprych i 26 cali. Cel jazda z sakwami, terenowa jazda gorska i lesna równiez na sztywnym widelcu. Waga kolarza 95kg;) Z gory dzieki za pomoc.
SoloTM Napisano 2 Maja 2019 Napisano 2 Maja 2019 https://www.dobrerowery.com/rigida-zac-21-p-11136.html Mocna, sztywna, nie bardzo ciężka. Będziesz zadowolony. Mi waga pokazała 525-530 gr.
KurczakNorris Napisano 2 Maja 2019 Napisano 2 Maja 2019 Niezła ta Rigida, jeśli szerokość wewnątrz to 21 mm, nie będzie problemu z szerszymi oponami, nie będzie "efektu żarówy". Pod cięższego jeźdźca na 26 super. Ona jest tylko na 36 dziurek?
SoloTM Napisano 2 Maja 2019 Napisano 2 Maja 2019 Nie, występowała w wersji na 32/36 H oraz czarna/srebrna. Niestety coraz trudniej z wyborem ( kolor/ilość szprych ) bo od kilku lat lat nieprodukowana. Na jesieni 2018 padła mi obręcz i musiałem wymienić, ze względu na moją wagę 100+ wybrałem właśnie ją i jestem zadowolony. ( mam srebrną na 32 szprychy )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.