mar_ko Napisano 1 Maja 2019 Napisano 1 Maja 2019 Dzień dobry. Mam do wyboru 3 używane rowery: - Unibike Voyager - Lazaro Integral V - Kands Maestro (ten jest na tyle blisko, że mogę podjechać go obejrzeć na żywo) Wszystkie na Alivio, wszystkie mają Suntoura z blokadą. Czy któryś z nich jest bardziej godny wagi od pozostałych? Zaznaczam, że to ma być sprzęt typowo do niedzielnej jazdy po szosie (czasem) i po polnych dróżkach.
CrossLine12 Napisano 4 Maja 2019 Napisano 4 Maja 2019 Cześć, sam osobiście jeżdżę na Kands Maestro. Zwróć uwagę na rozmiar koła - 28'', po polnych drogach może być ciężej z manewrami, jednak jeżeli są to nawierzchnie utwardzone powinno być ok. Ja jestem zadowolony :D. Nie wiem jak z Lazaro (słyszałem że też dobry), jednak warto porównać osprzęt i zwróć uwagę na ramę - Kands to --> AL 6061-Hydroforming Tube.. Dodam, że jeżeli masz możliwość kupienia Kandsa na miejscu to warto spytać: - czy przeserwisują rower za free - Kands ma w Warunkach Gwarancji zapis: Klient zobowiązany jest dokonać pierwszego przeglądu w terminie 30 dni od daty zakupu (na własny koszt). Brak przeglądu potwierdzonego przez serwis powoduje unieważnienie gwarancji. - czy możliwa jest wymiana części w przyszłości licząc na rabat Małe szczegóły ale na 100% będziesz wymieniał części w rowerze w przyszłości lub będziesz chciał dokonać upgrad'u (np. rogi, nowe siodło, błotniki) - i tu już możesz zaoszczędzić.
remover Napisano 4 Maja 2019 Napisano 4 Maja 2019 Przecież to używka, pewnie od osoby prywatnej. Jaka gwarancja, jaki serwis za free, jakie zniżki ma zakupy. Jeżeli integral to v3, to jest to samo co maestro. Ta sama rama, podobny osprzęt, inne malowanie. A generalnie zakup używki powinien się zaczynać od sprawdenia czy rozmiar ramy odpowiada, a później powinny być oględziny. Bo bez tego można nieźle się wtopić. No i trzeba wiedzieć co trzeba sprawdzic i na co zwrócić uwagę. Bo teraz ma znaczenie w jakim stanie jest osprzęt teraz, a nie to co było na wyposażeniu, kiedy rower byl nowy.
CrossLine12 Napisano 4 Maja 2019 Napisano 4 Maja 2019 Faktycznie, umknęło gdzieś mi to o używanym mar_ko, jeżeli chcesz się ładować w używane z tych modeli, to moim zdaniem lepiej odpuść i kup nówkę sztukę, zgodnie z tym co pisałem w poprzednim poście. Te rowery są i tak niszowe i tak jak pisał remover, osprzęt w przypadku używek ma znaczenie. Przy używce może się okazać że będziesz miał na start do wymiany , łańcuch, kasetę, linki itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.