Krzystan Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 (edytowane) Witam, ostatnio zauważyłem, że mam zapowietrzony tylny hamulec i tu pojawia się problem. W rowerach moich znajomych na pierwszy rzut oka widać odpowietrzniki hamulców, natomiast nie jestem pewien co do odpowietrznika w moim rowerze. Na zacisku nie ma kapturka który zatykałby odpowietrznik, jest natomiast śrubka. I tu moje pytanie, w jaki sposób odpowietrzyć hamulce. Poniżej link do zdjęcia zacisku https://drive.google.com/file/d/1T3r6bBMEQSlitio1rZjri_SQXnNBohEO/view?usp=drivesdk Edytowane 1 Maja 2019 przez Krzystan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Maja 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Warto abyś zdradził jaki to hamulec- wygląda jak Tektro Ale IMO na zdjęciu odpowietrznik widać doskonale - śruba nad napisem na zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzystan Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Problem mam w tym że nie ma na co tam założyć wężyka jak tu https://images.app.goo.gl/m7haoePGodUbJ8SEA A hamulec to owszem tektro tylko nie wiem jaki model 2 godziny temu, durnykot napisał: Warto abyś zdradził jaki to hamulec- wygląda jak Tektro Ale IMO na zdjęciu odpowietrznik widać doskonale - śruba nad napisem na zacisku. Znalazłem, hamulec to tektro HD-M275 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzystan Napisano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Znalazłem film który pokazuje jak je odpowietrzyć a z braku wiedzy myślałem, że odpowietrza się je jak shimano. Ale mam teraz jeszcze jedno pytanie, czy muszę kupić specjalne strzykawki czy da się obejść bez nich? Nie mam teraz pieniędzy żeby je kupić a przydałoby się odpowietrzyć hamulec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huberto20 Napisano 14 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 W dniu 1.05.2019 o 16:23, Krzystan napisał: Znalazłem film który pokazuje jak je odpowietrzyć a z braku wiedzy myślałem, że odpowietrza się je jak shimano. Ale mam teraz jeszcze jedno pytanie, czy muszę kupić specjalne strzykawki czy da się obejść bez nich? Nie mam teraz pieniędzy żeby je kupić a przydałoby się odpowietrzyć hamulec Witam, możesz podać linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi