renand Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Witam, od jakiegoś czasu interesuję się rowerami holenderskimi - podobają mi się i postanowiłem kupić stary rower do remontu. Zakupiłem holenderski wiekowy klasyk Batavus Flying Dutchman (damka). Rower po zakupie wyglądał bardzo mizernie. Miał rdzę i widać że był po przejściach. Postanowiłem rozłożyć rower, oczyścić do gołej blachy, nasmarować, pomalować i dać mu nowe życie. Na wstępie zaznaczę, iż wszystkie czynności wykonałem osobiście łącznie z lakierowaniem. Po rozłożeniu usunąłem stary lakier następnie polakierowałem. Piasta-przód - smarowanie, piasta tył - konserwacja (czyszczenie, oliwienie). Na załączonym zdjęciu chyba widać efekty mojej pracy. Podsumowując-zachęcam wszystkich do odświeżania wiekowych rowerów - fajny relaks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Jak sam lakierowałeś sprayem, to tak średnio. Po sezonie będzie łaciaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renand Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Był lakierowany kompresorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi