Fructus Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Hej, szykuję się do zakupu Eskera 6.0 - z największą chęcią przymierzyłbym się do niego ale Kross leci w kulki z dostępnością/produkcją więc zaczynam rozważać zakup przez internet. Mam jednak zagwostkę jaki rozmiar ramy wybrać - M czy L. Wg kalkulatora/danych producenta powinienem celować w M; w rozmowach ze sprzedawcami - w L; na bazie kalkulatorów on-line - w ST 530-550mm. I bądź tu mądry. Mam 178cm, noga po wewnętrznej 83cm, 90kg. Rozmiarówka Krossa: https://www.kross.pl/pl/2019/gravel/esker-6-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rr2609 Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Hej, Jestem podobnego wzrostu i ja wziąłbym L. Mogę też załatwić zniżkę na ten rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fructus Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Ba, z przyjemnością, niech tylko jest gdzieś dostepny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rr2609 Napisano 1 Maja 2019 Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 mogę to sprawdzić w fabryce- jak chcesz odezwij się na skype radeknowy1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fructus Napisano 3 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Wracając do tematu - ktoś bardziej doświadczony może podpowiedzieć na jaki rozmiar ramy polować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro77 Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Taka Trochę dziwna ta rozmiarówka. Mam 182/88 i teoretycznie wg Krosa jestem w środku L, ale jakbym kupował Krosa to wg danych to miałbym rozterkę czy nie XL Dla przykładu Spec Diverge 56 rozmiar który jest dla mnie minimalnie za mały ma reach/stack 38/61. Tutaj jest to rozmiar XL. Długość górnej rury tez bardziej mi się widzi 57cm niż 55cm jaki jest w L Wydaje się że rozmiarówka jest lekko zaniżona. Stawiam więc dla Ciebie że rozmiar L, tym bardziej jak preferujesz wygodną turystykę niż sportową pozycję i dużą zwrotność. To tak tyle z cyferek, oczywiście przymiarka byłaby najlepszym rozwiązaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Ja, mając 182/87, zdecydowanie wziąłbym L, nad XL nawet bym się nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi