Adrid Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam, piszę z jednym bardzo szybkim pytaniem. Nie dawno niedawno kupiłem rowerek z tym właśnie amorkiem z przodu. Wyjeżdżając z sklepu był nabity na 130 PSI. Po przejechaniu kilku km pojechałem do serwisu, który mam blisko sb z prośbą o dopompowanie amorka (było 130, nabili do 140). No i jazda była lepsza Po przejechaniu 100 km odwiedziłem sklep matczyny, by dokupić inne rzeczy do roweru i poprosiłem o sprawdzenie amora bo miałem wrażenie, że coś jest za miękki. Po podłączeniu pompki okazało się, ze powietrza była 130 PSI. Dodam, że ważę 116kg dlatego różnica była odczuwalna. Czy tak różnica 10 PSI może wynikać z różnych pompek, jakaś wada amora czy coś ? Zdziwiło mnie, że spadło ciśnienie idealnie do 130 znów, a nie okolice. Mam się tym tematem bardziej zainteresować czy po prostu amor musi się "ułożyć" ? Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez sznib ort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavi Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Ma trzymać ciśnienie. Każde podłączenie pompki upuszcza ileś psi, więc zawsze będzie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Komora jest mała, ciśnienie spore. Jak kolega wyżej napisał, każde podłączenie pompki powoduje obniżenie ciśnienia w widelcu, bo powietrze by mogło oddziaływać na manometr w pompce ulatuje do wężyka. Stąd też zabobon, by pompować widelce na wyższe ciśnienie niż wymagane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi