przemek684 Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Witam Mam problem z utrzymaniem czystości łańcucha (CN-HG54). Czyszczę go obficie benzyną ekstrakcyjną, następnie odtłuszczaczem w sprayu, potem na każde ogniwko daję kropelkę oliwki (Kross F3 na zmienne warunki). Staram się nie oliwić płytek. I teraz tak: zostawiam na jakiś czas, nadmiar oliwki usuwam ścierką - ale wtedy po ok. 40 km łańcuch zarzyna głośniej pracować - rolki kręcą się z oporem. Olej jest czarny od brudu. Może za dużo oliwki wycieram, zostawić więcej? Czy będzie łapać więcej brudu? Pozdrawiam
Gość Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Że tak ujmę, to tak ma być. Jedyne co, to możesz zmienić smar. Ja używam Shimano PTFE i jest dość "czysty" w stosunku do innych.
wkg Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 PTFE jest OK ale po 40 km nic nie ma prawa trzeszczeć : ( Bez jaj, czasem musiałbym smarować 3x podczas jednej jazdy. Masz na pewno dobrze wyregulowany napęd ? Z innej beczki: Wywal ten łańcuch i przejdź na KMC ... zwróci Ci sie na czasie życia kasety.
dorota57 Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Ja mam dwie butelki po witaminach OSHE napełnione benzyną ekstrakcyjną. W jedną wkładam łańcuch i potrząsam. Wyjmuję i wkładam do drugiej i potrząsam. Wyjmuję i czekam by benzyna odparowała. Następnie zakładam i nakładam olej Shimano po kropelce na ogniwko. Tak postępuje co 200km. Łańcuchy KMC X10.93 mają przebieg 4500km i przymiar 0,75 nie wpada.
wkg Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Boszzz ... umęczysz się ; ( Wypłukujesz brud z pomiędzy płytek i z pinów ale między pinami a płytkami (tam gdzie się łańcuch zużywa) i tak jest wyciskany na boki : ( Pewnie jesteś lekka ...
Janu_sz Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 szejkowanie, zabawa a po 5 km jest to samo co było bo z wiatrem,ruchem drobinki piasku osiądą na łańcuchu Ale kto co lubi. KMC bez tej zabawy w zależności od jazdy wytrzymują sporo ( u mnie póki co drugi ma 2,5 kkm i ledwo wpada 0,75, sezon 16-17 wykończyłem go w okolicach 3,5 k km ) Też uzywam PTFE
Mod Team KrissDeValnor Napisano 29 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2019 Oczywiście, że im więcej smaru, tym więcej syfu wyłapie... Ja tam się nie brandzluję zbytnio nad łańcuchami - grunt, żeby nie piszczały Przykład Otóż katowałem ostatni łańcuch przez blisko 9 k km, a po zmianie ( oczywiście z kasetą i blatem ) nie usunąłem fabrycznego smaru, więc w praktyce na drugiej 40 km trasie już się skubany odzywał ( czego prawie nie było przy starym i nigdy nieszejkowanym ). W sumie ten fabryczny smar nadaje się tylko na czyste zimowe warunki ( np. śnieg w lesie ), a na suchym terenie robi się z niego lep na wszelaki syf i to mimo wcześniejszego wycierania nadmiaru ( może za słabo wycierałem, ale najlepiej bym zrobił pozbywając się go od razu w całości, co brałem pod uwagę, ale z głupoty postąpiłem inaczej ). PSwkg Nie mów do Zdzicha per "ona", chyba że nie ma nic przeciwko
wkg Napisano 29 Kwietnia 2019 Napisano 29 Kwietnia 2019 Rok minął a ten jak się czepiał tak się czepia OK, nabrałem się na dorota57 ; )
dorota57 Napisano 30 Kwietnia 2019 Napisano 30 Kwietnia 2019 Ostatnio zatrzymałem się w małej miejscowości. Podchodzi Pan i pyta o pompkę. Odpowiadam że mam tylko pytam jaki ma wentyl, odpowiada że do tylnego koła. jak pompował to to koło całe się ruszało, nie skręcona piasta. Na moje pytanie dlaczego ma tak zaniedbany rower odpowiedział mi że do domu ma tylko 4km. Jaki to rower to niemożliwe by odczytać, cały w rdzy. Najlepszy to łańcuch, pokryty smarem. Tam do pinów nie dostanie się nawet odrobina pyłu. Może to metoda na działający sprawnie łańcuch?
Gość Napisano 30 Kwietnia 2019 Napisano 30 Kwietnia 2019 Może i jest to metoda na sprawny łańcuch, ale kultura pracy pewnie "nieco" spadnie. Dodatkowo mycie ubrań z tryskającego smaru do najprzyjemniejszych nie należy
Mod Team michuuu Napisano 30 Kwietnia 2019 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2019 Godzinę temu, dorota57 napisał: pytam jaki ma wentyl, odpowiada że do tylnego koła Dobre.
wkg Napisano 30 Kwietnia 2019 Napisano 30 Kwietnia 2019 2 godziny temu, dorota57 napisał: Tam do pinów nie dostanie się nawet odrobina pyłu. Może to metoda na działający sprawnie łańcuch? Pyłu może i nie ale opiłki stali ze zużywającego się łańcucha robią robotę. Tyle, że pewnie miał jakiś łańcuch 7-owy albo 8-owy a te i tak są niezniszczalne 1 godzinę temu, skom25 napisał: Może i jest to metoda na sprawny łańcuch, ale kultura pracy pewnie "nieco" spadnie. Dodatkowo mycie ubrań z tryskającego smaru do najprzyjemniejszych nie należy A dlaczego miała by spaść ? Ale z tym myciem to fakt.
dorota57 Napisano 30 Kwietnia 2019 Napisano 30 Kwietnia 2019 Ubiór tego Pana nie był ładniejszy od stanu technicznego i wyglądu roweru.
Gość Napisano 30 Kwietnia 2019 Napisano 30 Kwietnia 2019 Teraz, wkg napisał: A dlaczego miała by spaść ? Bo taki oblepiony łańcuch pewnie jest nieco mniej "elastyczny" od nasmarowanego prawidłowo. No i nie oszukujmy się, to nie był czysty smar tylko papka. To nie ma prawa działać cicho dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.