tomecz9 Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Pomocy. Wymieniłem przewód w hamulcu slx m675. Po zalaniu układu klamka jest miekka, po wcisnieciu dochodzi do kierownicy. Odpowietrzam uklad (Nie widać babelkow) i żadnej poprawy. Klocki wyciskaja się po naciśnięciu na klamkę bardzo mało. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Nigdzie nie cieknie? Musiałeś źle odpowietrzyć. Robiłeś wszystko zgodnie z instrukcją? Zacisk poniżej klamki, bez miejsc gdzie przewód idzie do góry? Jakiego oleju użyłeś? Klamka jest miękka ale czujesz że pcha cokolwiek płyn, czy chodzi jakby układ był pusty? Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Poruszaj klamką na kierownicy góra/dół, tak żeby zbiorniczek był pod kątem, postukaj w przewód, ewentualnie możesz powiesić rower/hamulec tak żeby był w pionie z klamką u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Może przy wymianie przewodu za mocno wcisnąłeś klamkę i uszkodziła się uszczelka tłoczka. Miałem coś podobnego po wymianie przewodów u siebie, klamka dochodziła do rączki ale powoli. Trzeba było naciskać lekko, ale nawet pod mocnym naciśnięciem z czasem traciła moc. Rower był przysłany z Anglii, więc mi w sklepie zamienili stronami hamulce na europejską stronę i pewnie coś popsuli w trakcie. Nagrałem filmik i wysłałem go do sklepu a oni go odesłali do Shimano. Wróciła odpowiedź, że klamka jest uszkodzona, nienaprawialna i trzeba wymienić, to dostałem nową. Filmik: Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez huskarl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 U mnie przy odpowietrzaniu zdarzało się tak, że po przepompowaniu płynu, klamka zachowywała się jakby układ był pusty. Zero oporu. To samo miał chyba jeden z adminów po zaliczonej glebie. Trzeba było nacisnąć klamkę kilkanaście razy, przechylić, pomachać i wszystko wracało do normy. Hamulce działają normalnie, ale skąd taki efekt, nie mam zielonego pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi