Pitof Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) 17 godzin temu, gregory85 napisał: Pitof czyli mimo wszystko Unibike? Tak, ale biorąc pod uwagę: 24 minuty temu, gregory85 napisał: w tygodniu normalna jazda to chyba ten crossowy Romet będzie sensowniejszym wyborem. W weekend założysz sobie bagażnik i błotniki, a na co dzień nie będziesz musiał wozić ze sobą niepotrzebnego balastu z typowego roweru trekkingowego. Edytowane 5 Maja 2019 przez Pitof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 5 Maja 2019 Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 (edytowane) 44 minuty temu, gregory85 napisał: Już odpowiadam... Wyprawy weekendowe np. z namiotem nad morze a w tygodniu normalna jazda w celu utrzymania kondycji. WKG co proponujesz? Rower crossowy a nie trekingowy? Jaka firma/model? Zdecydowanie crossowy z dokupionym bagażnikiem np. Corso + błotniki SKS i zwykła lampka na baterię AA. Tu ten Orkan 5 wymiata ale ze starszych (tańszych !!!!!) roczników z amortyzatorem powietrznym. Tu nie ma co kombinować choć zawsze warto się przejechać przed zakupem. Może nieuważnie czytałem ale nie znalazłem planowanego budżetu. Ja co prawda z sakwami i namiotem nie jeżdżę - nie można robić wszystkiego ale miałbym ochotę i po dosyć starannych przemyśleniach wybrałbym między trzema opcjami: - jakiś MTB o relaksacyjnej geometrii i mocowaniami pod bagażnik. Mam 90 kg i crossy/trekkingi są troszkę za delikatne, - Cross w dobrym wyposażeniu i tu Orkan 5 w tej cenie + porządny bagażnik i błotniki a nie ciężkie i słabe badziewie dokładane do trekingów, lampka na baterie, nie USB, - I gravel https://rower.com.pl/fuji-jari-2-5-968887 . W zależności od budżetu 2,5 1,5 1,3. Na przejechanie się na takim gorąco namawiam. Na asfalcie i szutrze amor nie jest tak bardzo potrzebny a tu masz mocowania bagażnika z tyłu, z przodu na widelcu (rozkład masy !), niska waga, pancerna konstrukcja, stal świetnie amortyzuje, w wyższych alu modelach amortyzuje carbonowy widelec, baranek daje Ci możliwość 3 różnych chwytów ... Masz nade mną ta przewagę, że jesteś przed kupnem więc Ci trochę zazdroszczę bo brałbym Fuji ale jeżeli nie jesteś takim klocem jak ja to Orkan tez będzie OK : ) PS: Jak już się raz przykręci porządne błotniki i bagażnik to nigdy się ich nie odkręci Edytowane 5 Maja 2019 przez wkg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi