JWO Napisano 2 Września 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Jako ze sprawa ramy juz jest zakonczona, wiec mam pytanie o suport. BSA czy BB30? Pod wzgledem montazowym BSA ma przewage, jak to wyglada pod wzgledem uzytowym? BB30 oferuje wiecej mozliwosci (taka jest opinia), czyli wiecej mozliwosci w doborze korby? Cytat If you get a BB30 frame, you can put a a BSA crankset in it, but not the other way around Czyli majac BB30 moge zastosowac korbe z obydwu systemow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2020 Odkopię stary temat. W styczniu zakończyłem budowę roweru. Ostatecznie powstał zgrabny gravel z "charakterystyka bardziej szosową" - rama karbonowa - osie sztywne - napęd GRX 1x11, korba 42T, kaseta 11-42T - hamulce Shimnao GRX - kola: piasta Novatec, obręcz SunRingle, szprychy DT - opony 700x32c Schwalbe Marathon Supreme (jeszcze jedna do wymiany) Całość (bez bagażnika i sakw) waży 9.5kg, koszt 7000PLN. Pierwsza jazda do pracy (2x40km) odbyła się w połowie stycznia. Potem coronavirus zablokował mnie na dwa miesiące. Za tydzień mam zamiar pojechać do pracy. Dziękuję wszystkim za pomoc, nie tylko w tym wątku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi