Schalker Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Witajcie, planuję 3 dniowa wycieczkę rowerową w dolinie Baryczy. Będę jechal samochodem z Katowic w piątek około 6 rano - można się że mną zabrać lub spotkać na miejscu. W grę wchodzi tylko piątek - sobota - niedziela. Zakwaterowanie w jednym miejscu agroturystyka jako baza wypadowa. Jeżdżę na trekkingu, planowane dystanse około 60-80 km. Termin 17-19 maj lub 14-16 czerwiec. Gdyby ktoś się chciał dołączyć proszę pisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Rany, z Katowic taki kawał nad Stawy Milickie ? : ))) Macie tam takie fajne tereny na trekkinga w okolicy ... Stawy Milickie są na jeden dobry dzień jazdy - góra dwa jak chcesz się też bujnąć szlakiem starej kolejki wąskotorowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurcyk Napisano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Cześć muszę się przełamać od dwóch lat planuję przejazd z pod Wrocławia do Milicza, ale zawsze była jakaś wymówka, ostatnio czekanie na otwarcie szlaku rowerowego ale teraz mam smart szosówkę więc chyba się chybnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Tylko się nie zapędzaj na groble między stawami - piach po osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schalker Napisano 28 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 21 godzin temu, wkg napisał: Rany, z Katowic taki kawał nad Stawy Milickie ? : ))) Macie tam takie fajne tereny na trekkinga w okolicy ... Stawy Milickie są na jeden dobry dzień jazdy - góra dwa jak chcesz się też bujnąć szlakiem starej kolejki wąskotorowej ... Jaki kawał ? Trochę ponad 200 km z czego większość po A4 - 3 godziny i jestem na miejscu :) No właśnie o to chodzi aby poznać trochę innych pięknych miejsc, troche innej przyrody i kultury. Oprócz tej wyprawy marzy mi się jeszcze wyprawa wzdłuż polskiego brzegu Bałtyku oraz wschodnią ścianą Polski :) Póki co c hciałem zrobić trasę trochę podobną jak w tej ofercie: https://www.rowerzysta-podroznik.pl/wyprawa/dolina-baryczy-3/ Gdyby ktoś sie pisał to proszę o info :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 28 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Tak czy inaczej polecam lasy cysterskie Rybnik-Rudy- Kuźnia Raciborska i rezerwat Łężczok - ładniejsze stawy i groble niż Stawy Milickie w mojej opinii .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi