Korczus Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam. Planuje wymienić hamulce. W tej chwili jeżdżę na Tektro ale nie jestem z nich do końca zadowolony, ogólnie mój rower przeszedł w ostatnim czasie sporo modernizacji i właśnie hamulce pozostały seryjne jako takie najsłabsze ogniwo. Myślę nad całym zestawem shimano m6000 + nowe tarcze Shimano SM-RT56. Będzie to dobry zestaw? Jeszcze mam pytanie odnośnie tarczy, obecnie mam 2x 160mm ale widziałem, że jest możliwość dokupienia adaptera i założenie 180mm, warto ? Wtedy bym np na przód dał 180 a z tyłu 160mm. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Jeśli już to sm-rt66. Jeśli ważysz ponad 80-90kg to warto 180 z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korczus Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ok a te adaptery są uniwersalne czy trzeba szukać jakieś konkretne pod dany zacisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korczus Napisano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Mam jeszcze pytanie odnośnie tarcz, znalazłem takie tarcze na pająku https://allegro.pl/oferta/deckas-160-mm-tarcza-hamulcowa-plywajaca-7766114462 będą lepsze od zwykłych czy lepiej nie kombinować i założyć te shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Lepiej rt65/66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korczus Napisano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi