zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ma ktoś jakiś patent jak odkręcić śrubkę od tarczy w piaście? ułamał sie łeb śrubki i pozostała część siedzi wkręcona w piaście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Wiercisz małą dziurkę, wkładasz jakiś mocny pręt na klej dwuskładnikowy, zaginasz i odkręcasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Jak tak trochę z innej strony, zapobiegawczo. To są śruby na imbus, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Akurat ta była na torxa, widocznie jakiś chiński badziew i pękło samo z siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Nie używaj w takim miejscu śrub z gniazdem na imbus. Śruby dość często się zapiekają, a śruba M5 z takim łbem jest pod klucz 3. Istnieje bardzo duża szansa że zniszczysz gniazdo, a śruby nawet nie ruszysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Mówisz żeby takie uzywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Nie, z gniazdem pod Torx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 "Akurat ta była na torxa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Teraz, Janu_sz napisał: "Akurat ta była na torxa" 45 minut temu, skom25 napisał: Jak tak trochę z innej strony, zapobiegawczo. Wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Brombosz napisał: Wiercisz małą dziurkę, wkładasz jakiś mocny pręt na klej dwuskładnikowy, zaginasz i odkręcasz. To samo co piszesz, tylko wbijasz bita typu imbus, torx i odkrecasz, ale w jego przypadku to lekko punktakiem czy moze nawet srubokretem powinno dac rady. Zajac, jak jestes w Koszu to daj znac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja z mostkiem właśnie walczyłem wczoraj, bo urwałem śrubę. Nawierciłem otwór 2 mm wiertłem, wkręciłem śrubkę jaką miałem w jakichś częściach komputerowych mała z łbem na krzyżak i potem śrubokrętem dokręciłem ją tak, że wylazła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 powalcze i zobacze jak to wyjdzie z tym wiertłem, 32 minuty temu, shotgun napisał: Zajac, jak jestes w Koszu to daj znac. teraz to cały właściwie czas jestem koło costa:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Teraz, zajonc napisał: powalcze i zobacze jak to wyjdzie z tym wiertłem Jak zorganizujesz lewe wiertło to samo wiercenie może załatwić problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 Dobrze zapunktuj, bo jak Ci wiertlo zjedzie w miekkie alu to slabo to widze, tam nawet na Helicoli zabardzo miejsca nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.