Skocz do zawartości

[Wyprawa] Wyprawa rowerowa dookoła gór Polski

Cosmoświder

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam...właśnie wpadła mi na myśl wyprawa dookoła gór polski:D Kto by się pisał na takie coś na przyszłe wakacje. Zamierzałbym objechać karkonosze i karpaty po polskiej i zagranicznej trasie:) W sumie całosc wyszła by tanio bo byłoby to u "nas" :confused: Pozdrawiam:)

Napisano

Czesc

Czemu nie :-)

Pierw rowerek sobie musze porzadny kupic... A Ty jechales juz kiedys z sakwami? Jak tam u Ciebie z kondycja? Ile by to km. wyszlo? Ja w sumie z Rybnika jestem, wiec kawalek bym pociagiem musial dojechac... Ale to sa drobnostki ;-)

Pozdrawiam!

Napisano

Byłem w tym roku w Rzymie na rowerze. Sakwy miałem z przodu i z tyłu + worek transportowy...powiem tak przez pierwszy dzien...troche nei pewnie...ale potem to już pełnu luz...trzeba sie przyzwyczaic...Nie wiem ile km by wyszło...bo to dopiero propozycja. Kondycja..hmm...jezeli uprawiawsz kilka razy w tygodniu jakis sport to ją masz:) Planuje taki wypad...albo w marzeniach na nordkapp...zawsze można się do kogoś doczepic:D

Napisano

Hmmm.... Coraz bardziej mnie ta wyprawa intryguje :) W sumie bylaby to dla mnie pierwsza wyprawa z sakwami... :-) Jak chcesz, to odezwij sie na gg: 2460103

Pozdrawiam

Napisano

Cosmoświder chyba codziennie planuje inną wyprawę :P . Dookoła gór polskich, dookoła Polski, chciał się też przyłączyć do wyprawy na Monut Blanc :P .Zabraknie Ci Życia żeby je wszystkie zrealizować, jeśli będziesz wymyślał co rusz nowe wyprawy :P . A tak poważnie to ja planuję wypad w Tatry Wysokie dodatkowo z trekingiem po górach. Jest kilka szczytów na które chciałbym wejść dlatego kieruję się w te strony :D

Napisano

Franz...dookoła Polski nie wymyslilem:P Na mt blanck mnie ciekawila...ale to jest bardzo extremalna wyprawa + wejscie na mt blanck a ja doswiadczenai takeigo nie mam:( wiec raczej to nei realne...oczywiscie gdyby byla na innych zasadch to by bylo ciekawiej. Wybierasz sie w tatry z kims...planujkesz tam pojechac na rowerze...czy z rowerem? Jakie szczyty?;) Tatry slowackie są bardoz fajne:D

Napisano

Plan jest prosty. Startuję z Pszczyny, oczywiście na rowerze. Kieruję się w Tatry Wysokie, a po drodze wchodzę na Babią Górę. Następnie to Rysy, Orla Perć, słowacki Krywań, Gerlach i Łomnica (te dwa ostatnie niestety tylko z przewodnikiem-około 3000 koron za oba od osoby), potem kieruję się w Tatry Niskie, wjeżdżam na Kralovą Holę i wchodzę na ich najwyższy szczyt-Dzumbier. No i po tym wszystkim wracam do domu. Dystnas dzienny nie będzie rewelacyjny, bo np. z Pszczyny do pierwszego noclegu w Zawoi jest jakieś 80 km, ale nie chodzi mi o walenie kilometrów. Oczywiście będzie sporo dni bez roweru, co logiczne biorąc pod uwagę treking po górach. Całość zamknie się prawdopodobnie w 14 dniach. ;)

Napisano

hmmm ciekawe:D A tak woogole ile masz lat:D w jakiej cenie zamierzasz zamnkac wyjazd?? mzona jkaby co sie dolaczyc do ciebie dojechac tam rowerkiem..pochdozic po gorkach a potem sie rozdzielic?;)

Napisano

Można...Choć dopiero końcówka roku i do wyjazdu daleko, więc może się coś zmienić. Na ta chwilę jeden kumpel wyraził zainteresowanie wyprawą, ale czy rzeczywiście ze mną pojedzie? Tego nie wiem...Wyjazd na pewno nie będzie drogi, choć koszty wejścia na Gerlach i Łomnicę są spore. Mimo wszystko jestem w stanie je ponieść, bowiem te szczyty kuszą mnie już od dawna i teraz będzie okazja, żeby je zdobyć. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...