transkros Napisano 25 Kwietnia 2019 Napisano 25 Kwietnia 2019 Cześć, kupiłem dzisiaj w sklepie rower Kross Trans 2.0 jako, że rower kupowałem po raz pierwszy to nie bardzo wiedziałem o co zapytać. Dodatkowe i nurtujące pytanie pojawiło się dopiero w domu? Mianowicie chciałbym zapytać czy rower oryginalnie nie posiada osłony łożyska (w miejscu w którym pedał "wchodzi" do ramy) czy to może wina sklepu, lub może sam mam to dokupić i zamontować? Czy nie nasypie się tam piasku? Załączam również zdjęcie i z góry dziękuje za odpowiedź:)
seraph Napisano 25 Kwietnia 2019 Napisano 25 Kwietnia 2019 Teraz, transkros napisał: w miejscu w którym pedał "wchodzi" do ramy Zdjęcia nie ma, ale jeśli chodzi Ci o łożysko suportu to to jest oś korby, a nie pedał I w tanich rzeczywiście nie ma dodatkowych osłon, bo łożyska mają własne uszczelnienia i to zwykle wystarczy. Jak nie widzisz kulek to wszystko jest normalnie.
transkros Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Napisano 25 Kwietnia 2019 Chyba nie umiem dodać załącznika Chodzi mi dokładnie o to miejsce nie nasypie się tu piach albo inne groźne rzeczy?
TheJW Napisano 25 Kwietnia 2019 Napisano 25 Kwietnia 2019 Nie. Tak ma być. To co widać, to jedynie miska suportu. Łożysko jest za nią i, jak pisał @seraph, ma własne uszczelnienie.
transkros Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Napisano 25 Kwietnia 2019 Dzięki serdeczne za odpowiedź bo już się trochę zdenerwowałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.