abdesign Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 oglądam ten rower... jak jest na Twój wzrost to 5x rozsądniej kupić ten konkretny używany niż nowego "trabanta 100" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Nawet jakby sprzedający twierdził, że pod kocem trzymał, to i tak musisz się liczyć z ewentualną wymianą podstawowych elementów eksploatacyjnych. Zresztą pytanie czy i co już zrobił sprzedawca, czy tylko jeździł i się nie przejmował, czy wymieniał to co trzeba kiedy trzeba. Orientacyjnie licząc - 3 lata eksploatacji, niech to będzie jazda cały rok po 6 razy w miesiącu po 47km co daje nieco ponad 10000km. To nie jest jakiś duży przebieg, niektórzy tyle w rok robią, i poza zużyciem typowo eksploatacyjnych podzespołów rowerowi nie powinno nic dolegać o ile ktoś o niego dbał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indzynier Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 29 minut temu, m0d napisał: Orientacyjnie licząc - 3 lata eksploatacji, niech to będzie jazda cały rok po 6 razy w miesiącu po 47km co daje nieco ponad 10000km. To nie jest jakiś duży przebieg, niektórzy tyle w rok robią, i poza zużyciem typowo eksploatacyjnych podzespołów rowerowi nie powinno nic dolegać o ile ktoś o niego dbał. Nie no nie wydaje mi się, żeby cały rok jeździł tą trasę, bo to północ Polski, więc pewnie od listopada - marca nie jeździł tej trasy, bo za zimno, w końcu to północ Polski, napisał mi "w okresie rowerowym", ale licząc 8 miesięcy w roku x 6 razy w miesiącu x 47 km x 3 lata = 7500 km to i tak nie wiele mniejszy wynik (choć 3 lata nie minęły jak napisał, że jesienią kupował to by wyszło coś koło 5000 km [no chyba, że w 2 strony ta trasa wtedy by wyszło nawet więcej niż 10000 km :p), nie wiem zapytam mu się czy wymieniał coś w nim, czy ma jakieś rachunki za to itp. no i czy ma paragon jego zakupu, bo bez tego gwarancja by przepadła, więc bezsensu go byłoby kupować i zobaczymy co napisze PS: Ktoś z Was kupił ten rower, bo ogłoszenie jest nieaktualne przyznać się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.