skurg Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Witam, poszukuję jakiegoś trekingowego roweru dla żony do jazdy po asfalcie, drogach polnych i leśnych, z w miarę wyprostowaną pozycją jazdy. Zależało by mi również co by miał kasetę z tyłu, zamiast wolnobiegu i hamulce tarczowe, bo już mam dość wymieniania tych klocków i zasyfionego roweru od ścierających się gum. Znajdzie się coś w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skurg Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Po kolejnych kilku godzinach googlowania wydaje się że w tej cenie o hamulcu tarczowym to można zapomnieć. Więc wybór zawęziłem do Romet Gazela 4 Limited i Kross Trans 5.0. Który z nich byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Gazelę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 A ostatnio w Auchan był jakiś damski trekking husar z hydraulikami i 3x9 - za 1800 - może warto spojrzeć ? Nie wiem co tam jest wsadzone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skurg Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 A co to jest Huzar No i nadal mam dylemat to Kross mogę mieć 1690zł, a Gazelę Limited za 1749zł ta chyba ma nawet stożkowe obręcze kół, w ogóle wydaje się że ma lepsze komponenty, przede wszystkim tylną przerzutkę Deore, regulowaną kierownice, ale to chyba chińczyk ten Romet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Jedna czwarta populacji dosiada " co to są te kandsy, lazaro, spartacusy vellbergi, eriesy " i niespecjalnie narzekają... Oczywiście wyznacznikiem jakości może być też "z tyłu deore" i na tym koniec "analizy"... . Żeby było jasne - wiem że wszystko można sp...ć , ale za te pieniądze to trudno znaleźć inną ramę niż chińska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skurg Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) No to jak tak to pójdę w Gazelę 3 Limited, zrezygnuję z tej tylnej przerzutki Deore, na rzecz Alivio T4000, zawsze to 150zł w kieszeni. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez skurg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okobar Napisano 9 Maja 2019 Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 zawsze zostaje jeszcze Lazaro do obejrzenia. co prawda hamulec v-brake, ale całkiem solidne te senatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skurg Napisano 9 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 A co to za firma, jakiej jakości te rowery od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Maja 2019 Udostępnij Napisano 9 Maja 2019 A jakiego wzrostu jest żona ? Bo ta Gazela 18 kg to kloc na miasto. Niedawno był wątek gościa co kupił żonie podobnego grzmota i wystawił na sprzedaż ... za ciężki. No i prądnica w przedniej piaście co zabiera masę mocy :/ Kup jej crossowy rower chyba, że potrzebujecie prądnicy na długie syberyjskie bezludne wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okobar Napisano 29 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 sory, że tak długo ale dopiero sobie przypomniałem żeby zajrzeć Lazaro to polska firma http://lazaro-bike.pl/ jakość w miarę, chociaż to rowery budżetowe, w tych cenach warte uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi