szokerek Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 W moim stumpjumperze s-works posiadam suport PF30 i redukcję na Gxp (wkładane 2 obustronnie kapsle. Wcześniej miałem korbę SRAM X0 o długości 12cm padła mi i zamowilem Truvativa descendat który ma 13 cm i jest za długa. Czy jest możliwość zamontowania tej korby stosując jaies i czy odesłać ja i kupić coś bezpośrednio pod PF30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 12 i 13 to rozumiem, że to długości osi. Nie zamówiłeś czasem korby pod boosta mając ramę pod zwykłą oś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szokerek Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Tak chodzi mi o długość osi na stronie nie było wzmianki ze to boost. No nic, zwócę ją w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 23 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Najpierw lepiej się upewnij. Tak mi do głowy wpadło, że to może być boost bo korby pod boosta są trochę inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Jaki boost? Jak to jest karbonowa rama, jak s-works to jest, i nie jest z tych najnowszych, to jest tam standardowa mufa 46x73. Czemu zakladasz do tej mufy GXP? Ja bym tam zalozyl korbe z oska 30mm, do jakiej ta mufa zostala zaprojektowana. Bez zadnych przejsciowek. Taka korba jest lzejsza, oska jest aluminiowa i powinna byc tez sztywniejsza. Mozesz szukac tych w standardzie BB30 z krotsza oska lub innych, rowniez zwannych BB30 ale juz z dluzsza oska. Do tych drugich bedziesz potrzebowal podkladek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szokerek Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2019 Kupiłem taka korbe czy tam trzeba coś dokupic. Rama do karbon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 A nie jest to czasami DUB? Sprawdz na opakowaniu, ewentualnie na nakretce korby. Jak tak, to nie jest to ani GXP, ani BB30. Jest to kolejny standard suportu pod os 28.99mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.