Gryzzly Napisano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 (edytowane) Witajcie, Szukam roweru trekkingowego w budżecie 2,5-3,5k zl 175 cm / 130 kg Cel: Głównie na krótkie rodzinne wyprawy 3-6h, z siodełkiem dla 1,5 rocznego dziecka: asfalt, szuter, las, bezdroża w przyszłości może jakieś delikatne szlaki górskie i coś wiecej oglądałem i przymierzałem się do Kross Trans 10.0 2018 i było całkiem ok, natomiast zastanawiam się jeszcze nad Kross Trans Global 2017. Na co innego byłoby warto zwrócić uwage? Edytowane 22 Kwietnia 2019 przez Gryzzly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Royalonzo21 Napisano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Kross Trans Solar 2017. Można go jeszcze znaleźć na necie za niecałe 3400 zł. Kupił go mój tato i jest bardzo zadowolony. Rower ma bardzo dobry osprzęt i fajny amortyzator powietrzny. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Royalonzo21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryzzly Napisano 10 Maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Myślałem o tym Kross Trans Solar 2017, ale w cenach <3,5k dostępne sa tylko ramy M, a po przymiarkach mam wrażenie ze potrzebuje min. L (przymierzając sie do M trans 10 2019, czułem ze kolana obijają o łokcie ;)). Obecnie jeżdżę Giant Jubilee t6, wiekowy sprzęt kupiony 6 lat temu jako używana, rama 57 cm, trochę za duża, ale porównując do kross Trans 10 M, to jest wielka, a kierownica wysoka, Z tyłu głowy przeszło mi też, że może jednak warto upgradować obecny sprzęt przerzutki 3x8 - chodzą przyzwoicie przód SHIMANO NEXAVE tył SHIMANO STX RC manetki cynglowe SHIMANO hamulce v-brake, po zeszłorocznym serwisie dobrze hamują aluminiowa kierownica ZOOM z regulowanym kątem nachylenia opony wiekowe, zapewne wymagają wymiany korba i suport -> pewnie do wymiany, bo przy obciązeniu czuć ze jest luz i trochę przeskakuje, stopka tez do wumiany bo za duzo miejsca zajmuje na bok Generalnie fajnie mi się nim jeździ, lekko i daje radości, ale zastanawiam się czy całość da radę kiedy doprzegnę fotelik hamaxa sieste + 10 kg córa. co możecie poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Maja 2019 Udostępnij Napisano 10 Maja 2019 Lekki Romet Orkan 5.0 z powietrznym amortyzatorem, dobrym napędem i hamulcami hydraulicznymi około 13kg za 2700 ale koniecznie przed 2019. Rozmiar 19 lub 21 ale raczej 19. Bez amortyzowanej gibającej się sztycy i z normalnym mostkiem. No i bez tej elektrowni w przedniej piaście ; ) https://rower-sport.pl/pl/p/ROMET-ORKAN-5.0-M-2016/3116 A jak się fajnie jeździ i da je radość to powymieniać w swoim co jest zużyte - drogo pewnie nie będzie, suport, opony, jak łańcuch przeskakuje to napęd i voila : ) Ludzie jeżdżą z przyczepkami dla dzieci i sobie chwalą : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi