Grzes4510 Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Witam. Potrzebuje jakiś stosunkowo nie drogi licznik z miernikiem kadencji. Na chwile obecną posiadam licznik z biedronki i pulsometr sigma PC 15.11. Nie wiem ale raczej nie potrzebuję GPS czy nawet wiedzy o przewyższeniach. Powinien posiadać podstawowe informację plus tą kadencję , chyba że jest coś co może się przydać a nie będzie strasznie dużo kosztować. Proszę może jakieś propozycje nie wiem uda się coś kupić powiedzmy za około 200 złotych. Wiem że za około 1000+ można mieć naprawdę fajny komputerek na rower ale dla mnie to już dużo kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Jak do pozostałych zastosowań wystarcza ci to co masz, zrób sobie licznik kadencji z dowolnego taniego licznika... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Może i racja tylko chyba trzeba by kupić jakiś bezprzewodowy ? A duża różnica w cenie wtedy już nie będzie bo dodatkowy czujnik ile może kosztować 50 - 80 złotych. Staram się jeździć w strefach ale odruchowo patrzę na licznik a tak puls bym pilnował a licznik ustawiony żeby było widać kadencję . W razie czego bardziej miękko jechać a z większą kadencją. Nie chcę wydać dużo kasy bo na razie mało jeżdżę w tym roku mam dopiero 550 km więc do końca roku zrobię nie wiem 2500 - 3000 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Niestety nie mogę edytować a co myślicie o takim https://allegro.pl/oferta/meilan-m4-bezprzewodowy-licznik-komputer-rowerowy-7886927206?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIvLPjlITh4QIV2qiaCh1lkApLEAkYCyABEgIQf_D_BwE Cena by mi nawet pasowała. Ten też chyba ma czujnik kadencji https://allegro.pl/oferta/sigma-16-16-sts-licznik-rowerowy-kadencja-menu-pl-8008911585?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_sport_turystyka_rowery_akcesoria&ev_adgr=Rowery+i+akcesoria&gclid=EAIaIQobChMIvLPjlITh4QIV2qiaCh1lkApLEAkYECABEgIE3vD_BwE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 21 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 Jaki sobie przerobisz to już twój wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 47 minut temu, Pablo59 napisał: Jaki sobie przerobisz to już twój wybór Nie rozumiem co mam przerobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Dowolny najprostszy licznik do wskazywania prędkości można ustawić tak (i dostosować), aby wskazywał kadencję - było tu już o tym pisane kilka razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Czytałem temat dziękuję , ale to trzeba wtedy dwa liczniki wozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 a nie prościej zainstalować na telefonie aplikację darmowego metronomu muzycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 12 minut temu, render napisał: a nie prościej zainstalować na telefonie aplikację darmowego metronomu muzycznego I nie wiem jeździć w słuchawkach ?? Czy może ustawić na 90 i patrzeć w telefon ? To jak tak to można korzystają z kalkulatora i powiedzmy przy 90 obrotach na przełożeniu 48/18 mamy jechać 31,5 km/h 48/20 jedziemy 28,4 km/h. no nie przepraszam ale nie o to mi chodziło. Rozumiem że w cenie 200 - 250 złotych nic sensownego nie ma. A 1000 złotych nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikpl72 Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 W cenie 250 złotych to masz: bezprzewodowy licznik Sigma STS z cyfrową transmisją danych np model BC 14.16 https://www.sigmasport.com/en/produkte/fahrrad-computer lub taniej - fajne liczniki z Chin: https://www.aliexpress.com/item/Wireless-Bicycle-Bike-Speedometer-Tachometer-Cadence-Speed-Sensor-Weather-SETB-with-Bluetooth-Heart-Rate-Monitor/32901074152.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.44df4c4dQPMABa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Ja używam od 3 lat Sigma 16.12 STS i jestem bardzo zadowolony. Próbowałem przewodowych ale za szybko mi się urywały przewody https://allegro.pl/oferta/licznik-sigma-bc-16-12-sts-bezprzewodowy-7548708084 Niestety czujnik kadencji trzeba kupić oddzielnie: https://allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-czujnik-kadencji-sigma-bc-16-12-sts-7974131447 Razem wychodzi 240 ale na OLX czy gdzieś indziej pewnie można znaleźć trochę taniej. Ma podświetlenie, pomiary odcinkowe, rozpoznaje 2 rowery (po czujnikach prędkości), baterie wystarczają na 1,5 roku. Czujnik kadencji i prędkości najlepiej od razu przymocować do korby i amortyzatora na cienkie trytki pod kolor - prosto i pancernie szczególnie jak jeździsz po krzaczyskach. Wada - trzeba uważnie wkładać sam licznik do gniazda na kierownicy lub mostku. Z tymi Sigmami jest śmiesznie - nie zawsze "wysokość" oznaczenia idzie w parze z wysokością modelu : ) Ten jest wg mojej opinii udany. PS: Brać po negocjacjach za 160 : https://www.olx.pl/oferta/nowy-licznik-rowerowy-sigma-16-12-sts-cad-szczecin-kadencja-CID767-IDyQSim.html#48792f95b6 : )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes4510 Napisano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 Dziękuję dwa ostatnie posty to takie na jakie czekałem , poleciały pomógł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 9 godzin temu, Grzes4510 napisał: I nie wiem jeździć w słuchawkach ?? Czy może ustawić na 90 i patrzeć w telefon ? Widać że nie wiesz jak taka aplikacja działa, włączasz program ustawiasz żądaną kadencję i cyka ci niczym zegarek. Nie potrzebne słuchawki ani ciągłe patrzenie na telefon, wystarczy w miarę sprawny słuch i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2019 O, cena spadła o 20 złotych : ) Bierz bo inaczej wezmę dla żony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.