123pla Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Witam, poleci ktos jakis serwis gdzie dobrze i w sensownych pieniadzach przeserwisują mi leciwą Formule R1 ? Z dwa sezony tam nie zagladalem i juz ciezko chodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Może skontaktuj się z Wichu Workshop. Ostatnio zaliczyli kilka wtop, ale to chyba jeden z lepszych serwisów w Polsce. Też miałem te hamulce i oceniam je bardzo dobrze, ale serwisu szukaj porządnego. Są trudne w serwisie. Właśnie Wichu pierwszą z wtop jaką pamiętam zaliczył gdy mu dałem te hamulce. Wcześniej sam próbowałem sobie z nimi poradzić. A w międzyczasie miał je jeszcze jeden serwis. Miałem taki problem, że w jednym zacisku szczelina była tak mała, że tarcza ledwo się mieściła. Fabrycznie ten prześwit i tak jest znikomy. Skończyło się na tym, że usiadłem przy nich na spokojnie któregoś dnia i sam sobie z nimi poradziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123pla Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2019 Nie wiem jak u formuli to wygląda ale restaurowanie np avidów opłaca się tylko w drogich modelach, bo zestawy naprawcze są drogie, dolicz do tego robotę ... i wyjdzie tyle że dołożysz trochę i kupisz nowy hamulec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 7 Maja 2019 Udostępnij Napisano 7 Maja 2019 Tak bywa, ale pomijając np. porażki Srama w kwestii hamulców według mnie tak mało się zmienia, że nie opłaca się dorzucać jeszcze trochę i brać nowe. Gdyby nie to, że R1 stały się z czasem dla mnie za słabe, to dalej bym ich używał. Jak męczyłem się wtedy z tą awarią to szukałem czegoś na podmiankę i albo były słabsze albo moc miały porównywalną i były dużo cięższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę uszczelki do zacisku formula r1? Czy te od oro lub rx by pasowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VaaT Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Teraz, siejak1 napisał: Czy ktoś się orientuje gdzie dostanę uszczelki do zacisku formula r1? Czy te od oro lub rx by pasowały? Też mam wersję r1. Ostatnio wymieniałem uszczelki w swoich zaciskach. Pasują te z motocyklowych zacisków 22mm, a są tanie. Nie wiem jak to się odnosi do oryginałów ale według mnie uszczelka to uszczelka (tym bardziej że to z motocykla). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 8 Maja 2019 Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Podeślesz tutaj lub na pw. gdzie kupowałeś ? Mój tylny cieknie coraz mocniej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.