Byniek Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Witam. Mam ten licznik (wersja przewodowa) od kilku dni i posiada pewną wadę - zegarek spieszy się około 4 sekundy na dobę (sprawdzone z dwoma dokładnymi, różnymi zegarami). Daje to 2 min na miesiąc oraz 24 min na rok! Trochę przegięcie w takiej znanej marce. Posiada ktoś ten model lub podobny i czy u Was również jest ten problem? Ktoś pisał, że w modelu 5000 miał podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huskarl Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Mam jeden bezprzewodowy i przy okazji zmiany czasu tez go sprawdziłem. Już nie pamiętam o ile był przesunięty ale godzina się w ogóle nie zgadzała. Mogło być więcej niż 24 minuty po roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 4 s na dobę ? Straszne . Mój ROX tez zalicza minutowe rozjazdy w skali półrocza, kto by się tym przejmował . To licznik a nie zegar do synchronizacji świata. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byniek Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Niby nie straszne, ale dla mnie ważne. Nie oczekuję atomowej precyzji, natomiast 2 min na miesiąc trochę zbyt dużo. Przez 10 lat miałem jakiś tani model Echo i tam chodził punktualnie. Niestety już nie do kupienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 U mnie piekarnik w domu oszukuje. Nie wiem dokładnie o ile, ale ze 3-4 minuty na 2 tygodnie. Mikrofalowka 1-2 min. Starsza sigma 1200 chodzi ok.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Sigma i boli...., a co mam powiedziec jak sterownik pewnej znanej swiatowej marki wali z czasem kilka minut na 2-3 miesiace? Przychodzisz po 3 miechach a tam powiedzmy 7-9 minut roznicy, a odpowiedzialne za przygotowanie cieplej wody uzytkowej czy puszczenie na kaloryfery we wspolpracy z planami dobowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawel76 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 Przydatny temat. Teraz sobie przypomniałem że nie przestawiłem godz. na czas letni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.