Byniek Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 Witam. Mam ten licznik (wersja przewodowa) od kilku dni i posiada pewną wadę - zegarek spieszy się około 4 sekundy na dobę (sprawdzone z dwoma dokładnymi, różnymi zegarami). Daje to 2 min na miesiąc oraz 24 min na rok! Trochę przegięcie w takiej znanej marce. Posiada ktoś ten model lub podobny i czy u Was również jest ten problem? Ktoś pisał, że w modelu 5000 miał podobnie.
huskarl Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 Mam jeden bezprzewodowy i przy okazji zmiany czasu tez go sprawdziłem. Już nie pamiętam o ile był przesunięty ale godzina się w ogóle nie zgadzała. Mogło być więcej niż 24 minuty po roku.
rzezniol Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 4 s na dobę ? Straszne . Mój ROX tez zalicza minutowe rozjazdy w skali półrocza, kto by się tym przejmował . To licznik a nie zegar do synchronizacji świata. Pozdrawiam
Byniek Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Napisano 18 Kwietnia 2019 Niby nie straszne, ale dla mnie ważne. Nie oczekuję atomowej precyzji, natomiast 2 min na miesiąc trochę zbyt dużo. Przez 10 lat miałem jakiś tani model Echo i tam chodził punktualnie. Niestety już nie do kupienia.
SoloTM Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 U mnie piekarnik w domu oszukuje. Nie wiem dokładnie o ile, ale ze 3-4 minuty na 2 tygodnie. Mikrofalowka 1-2 min. Starsza sigma 1200 chodzi ok.:)
Gość Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 Sigma i boli...., a co mam powiedziec jak sterownik pewnej znanej swiatowej marki wali z czasem kilka minut na 2-3 miesiace? Przychodzisz po 3 miechach a tam powiedzmy 7-9 minut roznicy, a odpowiedzialne za przygotowanie cieplej wody uzytkowej czy puszczenie na kaloryfery we wspolpracy z planami dobowymi.
Gawel76 Napisano 18 Kwietnia 2019 Napisano 18 Kwietnia 2019 Przydatny temat. Teraz sobie przypomniałem że nie przestawiłem godz. na czas letni
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.