Kuba95 Napisano 17 Kwietnia 2019 Napisano 17 Kwietnia 2019 Hej Szukam towarzysza na taką wyprawę: http://www.transalp.pl/archiwum/wyprawy-2015/transalp-enduro-2015.html Trasa oryginalnie na 6dni, można ją spokojnie trochę skrócić. Właściwie codziennie zjazd do doliny więc z jedzeniem nie ma problemu. Trasa ułożona przez miejscowego przewodnika, podjazdy w miarę do ogarnięcia, raczej mało noszenia roweru. Zjazdy niemal 100% po naturalnych szlakach. Ja preferuję namiot (mam fajny 2os 1,3kg), ale to do ustalenia jeszcze. Całkowity koszt przejazdu samochodem w dwie strony 350zł za osobę. Mapy, track gps, powrót do samochodu itp. wszystko mam ogarnięte. Tutaj moja wyprawa w podobnym stylu: https://photos.app.goo.gl/TsAMz8sEjLpa2ukj8 Cytuj
Kuba95 Napisano 20 Kwietnia 2019 Autor Napisano 20 Kwietnia 2019 Jak się znajdzie jakiś chętny to będziemy ustalać. Ja mogę sobie wziąć urlop praktycznie w dowolnym terminie. Cytuj
L0k0 Napisano 23 Kwietnia 2019 Napisano 23 Kwietnia 2019 Wstępnie jestem chętny, tylko puki co rower nie sprawny :/ ale myślę że w maju już będzie jeździł. Cytuj
erzurum Napisano 23 Kwietnia 2019 Napisano 23 Kwietnia 2019 Słownik ortograficzny też niesprawny 1 Cytuj
Kuba95 Napisano 23 Kwietnia 2019 Autor Napisano 23 Kwietnia 2019 To super, o wiecej info pisz pw. Cytuj
Kuba95 Napisano 2 Maja 2019 Autor Napisano 2 Maja 2019 Jak ktoś chętny to niech piszę jaki termin mu odpowiada najbardziej to będziemy ustalać, ja bym najchetniej jechał w sierpniu. Cytuj
L0k0 Napisano 7 Maja 2019 Napisano 7 Maja 2019 ... dzięki erzurum jak dla mnie im później tym lepiej, sierpień jest ok. Cytuj
blackbird Napisano 1 Sierpnia 2019 Napisano 1 Sierpnia 2019 Hejka, Jestem chętny na wyjazd, ale jest parę ale :): - termin: mógłbym wyruszyć najwcześniej pomiędzy 17-22.08. Będę wiedział dopiero 14.08 od kiedy dokładnie mógłbym mieć wolne. - mam śpiwór o deklarowanych parametrach 5/0/-15C. Nie mam doświadczenia ze spaniem pod namiotem w górach wyższych niż nasze beskidy. Czy wystarczy mi taki śpiwór? Ewentualnie w przypadku gorszej pogody trzeba będzie celować w schronisko. -to byłby mój pierwszy wypad rowerowy w tak wysokie góry mam nadzieję, że pisząc o skróceniu masz na myśli km, a nie czas jazdy - namiot jakiś 2os lekki mam w razie jakby się miała uzbierać większa ekipa Cytuj
Gość Napisano 16 Października 2019 Napisano 16 Października 2019 Można prosić o zdjęcia ? Pozdr Cytuj
Kuba95 Napisano 19 Października 2019 Autor Napisano 19 Października 2019 https://photos.app.goo.gl/iNd785kyAxT1Rw57A Tak w skrócie zrobiliśmy 3 etapy z opisu który wrzuciłem w pierwszym poście czyli połowe trasy. Czwartego dnia wróciliśmy sobie górami przez Hoher Lorenzenberg i Kreuzjoch w okolice przełęczy Brenner z której zjechaliśmy sobie asfaltem w miejsce gdzie zaparkowaliśmy samochód, dzięki czemu nie musieliśmy wracać pociągiem. My spaliśmy w namiocie ale po drodze jest dużo schronisk, nie trzeba rezerwować miejsc do spania, bo turystów na tym szlaku nie jest jakoś dużo. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi