Skocz do zawartości

[opona] Uszkodzone boczne ścianki

Jelizee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W ciągu ostatniego miesiąca miałem problemy z uciekającym powietrzem z opony - Kenda Hellkat. W końcu znalazłem winnego - ścianki boczne na całej długości puszczają powietrze - łącznie z uszczelniaczem. Część z bieżnikiem jest w porządku.

https://drive.google.com/open?id=1KQwm8oI7AcmE_6CdiLMDzmBBx_dXCm4w

Dźwięk może być ciut głośny w pracy nagrywane przy działającej instalacji przemysłowej.

1. Czy to wygląda na wadę i podlega reklamacji.

2. Czemu uszczelniacz (Trezado) nie daje rady uszczelnić opony - czas do dużego spadku ciśnienia w oponie to obecnie około doby - na początku było o wiele więcej.

Napisano

Kiepsko to wygląda. Mi kiedyś mleczko Stan's przeciekało przez boki opony, ale nie aż tak. Kilka tłustych plamek miałem.

Wyślij do suportu Kendy ten filmik z pytaniem czy tak ma być. Jeśli potem przy reklamacji w sklepie powiedzą, że wszystko jest OK to pokazujesz im maila, że nie powinno tak być i mają przyjąć.

Napisano

Tak jest to Tubeless ready. Zapomniałem napisać, że mam ją od sierpnia 2018. Dotychczas nie było żadnego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...