jaca87 Napisano 17 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Hej, Myślę o tym rowerze, zdjęcie nowego z sklepu Giant XTC w kontekście zakupu. Sprzętowo wygląda ciekawie. 29 cali, sztywna oś, manetki SLX, korba XT, rama kompozytowa. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie informacji o jego roczniku i tym samym pełnej specyfikacji. Cena za ten model to obecnie około 5 000zł. Co o nim myślicie, czy ktoś może poratować i podpowiedzieć co to za rocznik lub podesłać pelną specyfikację? Wydaje mi się że może być to rocznik nawet 2013 i tym samym zastanawiam się czy warto go kupić dziś jako nowy? Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez jaca87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeśli ma główkę ramy Taper, rozmiar/geometria Ci pasuje to kupować. Potarguj się jednak z ceną - jeśli to 2013 to naprawdę stary leżak magazynowy. Gwarancja jeszcze będzie? Jak nie to cena automatycznie w dół. Jeśli kupisz to koniecznie zrób przegląd zerowy amortyzatora z wymianą uszczelnień jeżeli leżał aż 5-6 lat na magazynie. Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez Kowal1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca87 Napisano 22 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 W dniu 20.04.2019 o 11:18, Kowal1986 napisał: Jeśli kupisz to koniecznie zrób przegląd zerowy amortyzatora z wymianą uszczelnień jeżeli leżał aż 5-6 lat na magazynie. Podobno dwa lata temu kupili 9 takich. Został im ostatni ale że ma rozmiar M to trudniej im sprzedać. Czy technologicznie taki rower może być gorszy? W tej cenie podejrzewam że można coś dobrego już kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freedom9 Napisano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 Rower pewnie ma już dosyć przestarzałe rozwiązania. Za te pieniądze dostaniesz lepszy sprzęt. Szukaj czegoś np. w Decathlonie albo Canyon (sprzedają tylko przez internet, więc mają dosyć dobry stosunek ceny do jakości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2019 4 minuty temu, freedom9 napisał: Rower pewnie ma już dosyć przestarzałe rozwiązania. Wygląda mi na 2015 r. Mamuty wtedy jeszcze biegały. https://www.giant-bicycles.com/pl/xtc-advanced-29er-1-2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi