Skocz do zawartości

[Rower] BH

piotrkv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam takie pytanie, czy opłaci sie kupić ten rower http://rowery.onet.pl/4,35,139086,947,bh_e...pro,sprzet.html

za około 2200 pln

Czy lepiej kupić np krossa a6 albo coś innego.

Doradźcie, rowerek do XC.

Ale najbardziej interesuje mnie, wasze zdanie o tym BH za taka cenę (2200pln).

Wielkie dzięki za pomoc :(

Szczerze mówiąc nie wyszło by taniej. Kolega nie może kupować części przez internet więc allegro itp. odpada. Pozostaje sklep gdzie poszczególne podzespoły są z reguły droższe.

Rama jest OK. Jeździłem na niej przez 2 miesiące i spisywała się bdb. Sztywność w porządku a wagą się jeszcze wtedy nie interesowałem :D

No więc ja coś też napiszę. Jeśli, to jest model 2005/2006, to ramę ma podobną do mojej-różni się tylko kształtem (takie zgrubienie) rury między siodełkiem, a suportem, bo modele 2007 już mają inne ramy. Przy ramie kompletnie nie ma się do czego przyczepić, a osprzęt jaki jest każdy widzi-piasty nie najwyższych lotów, ale jeszcze się kręcą, jest to model wyższy od mojego i cena jak widze jest już o 20 % w dół. Jeśli składanie odpada i stać Cię na niego, to bierz :confused: I wcale nie bedzie kolega taki niepowtarzalny , ja już zresztą też -tylko Rojax sprzedaje te rowery, więc po Rzeszowie trochę ich śmiga

• 1 rok później...

witam ! dziaj w moim sklepie rowerowym sprzedawca polecił mi rowery hiszpańskiej firmy BH ... znacie tą firmę ? - ktoś coś wie o nich ? chiałem sobie kupić Krossa a4 a sprzedawca zaproponował mi BH

http://www.bhbikes.com/catalogo/2008/mount...e/A40S_2008.htm

- ktoś coś słyszał ?

P.S. - mam nadzieję, ze tym razem pójdzie ... ;)

Miałem Bh które teraz ujeżdża siostra chyba nawet ten model który ty pokazałeś chyba bo ten zastąpił mój.. Co mogę powiedzieć rower ogółem był ok i spisywał się dobrze mnie rama nie strzeliła a trochę przeżyła więc tu nic nie mogę napisać poza tym że nie zaskakiwała sztywnością, o czym dowiedziałem się po przesiadce na tą ramkę którą mam teraz :D Osprzęt dobrany raczej ok ale zawsze miałem problem z przerzutka szybko się rozregulowywała ( tył). Geo było w porządku nawet z amorkiem 100mm dawało radę jeździć. Co do osprzętu to powiem tak Hamulce i klamki od razu do wymiany to Alumio czy jak oni na to mówią to gnący się na wszystkie strony materiał nawet nie wiem czy to alu :D Z początku hamują dobrze ale potem są z tym nie małe problemy nie wiem czego to wina bo próbowałem wszystkiego odginałem nawet sprężynki i nic.... Tak poza tą przerzutka klamkami i hamulcami raczej wszystko było ok i sprawowało się dobrze :P

Ja swojego BH pęknąłem- wspomniał już o mnie TomekW, a w zasadzie ramę. Widzę, że dopiero w wyższych modelach jest wspawane wzmocnienie na łączeniu główki z dolną rurą i to jest duży - w tym modelu o który pytasz. W Krossie widze, że hamulce są o wiele lepsze, za to w BH jest lepsza przerzutka przednia. Mam uraz do tej marki, więc raczej szedł bym w stronę polskiego produktu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...