piotrkv Napisano 20 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam mam takie pytanie, czy opłaci sie kupić ten rower http://rowery.onet.pl/4,35,139086,947,bh_e...pro,sprzet.html za około 2200 pln Czy lepiej kupić np krossa a6 albo coś innego. Doradźcie, rowerek do XC. Ale najbardziej interesuje mnie, wasze zdanie o tym BH za taka cenę (2200pln). Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 hm.. osobiscie wolalbym zlozyc rower na podobnych czesciach i wyszlo by na pewno troche taniej a co do firmy to nie znam zabardzo i wiele o niej nie slyszalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Szczerze mówiąc nie wyszło by taniej. Kolega nie może kupować części przez internet więc allegro itp. odpada. Pozostaje sklep gdzie poszczególne podzespoły są z reguły droższe. Rama jest OK. Jeździłem na niej przez 2 miesiące i spisywała się bdb. Sztywność w porządku a wagą się jeszcze wtedy nie interesowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Bierz to bh sam mam model a40s team i jestem bardzo zadowolony no i będziesz niepowtarzalny ponieważ w Polsce mało ludzi śmiga na BH:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tak to fakt, widać to nawet po odpowiedziach . I chyba na 90% wezmę BH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Powiem CI, że w Rzeszowie trochę ich jest bo rojaks, który głównie nastawiony jest na BH jest jednym z największych sklepów w mieście. To nie zmienia faktu, że warto go wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 No więc ja coś też napiszę. Jeśli, to jest model 2005/2006, to ramę ma podobną do mojej-różni się tylko kształtem (takie zgrubienie) rury między siodełkiem, a suportem, bo modele 2007 już mają inne ramy. Przy ramie kompletnie nie ma się do czego przyczepić, a osprzęt jaki jest każdy widzi-piasty nie najwyższych lotów, ale jeszcze się kręcą, jest to model wyższy od mojego i cena jak widze jest już o 20 % w dół. Jeśli składanie odpada i stać Cię na niego, to bierz I wcale nie bedzie kolega taki niepowtarzalny , ja już zresztą też -tylko Rojax sprzedaje te rowery, więc po Rzeszowie trochę ich śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ta cena jest -25% bo przed obniżką kosztował 2990 "Twojego" można wziąć za +/- 1800zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 No wkońcu sie wypowiedział. Czekałem na ten moment. Jest on chyba z 2005. I raczej go kupie bo nawet z mama w sklepie dziś bylem i sie jej spodobal. Wiec jest ogromne prawdopodobieństwo, ze go będę mail. Ale będzie fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Tylko patrz na rozmiar ramy, bo może być krucho. Aha i nie mają rozmiarówki w calach tylko normalnie w centymetrach, u mnie, np. 43. Ale będziesz teraz śmigał, no i gwintu nie będziesz miał jak ukręcić :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Jak to facet mi mówił, ze rozmiar to 17.5. No z gwintem to ogromny +. I jeszcze amor (ręce nie będą bolały ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 17,5?? z tego co wiem, to 43 cm-17 ', a 47 to 18,5 ' , czyżby tak kiepsko się orientowali w tym co sprzedają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 A jak to mierzysz? Bo z tego co wiem jest kilka szkół mierzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 21 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Ja nie musze mierzyć, bo na stronce są podane rozmiary-39/43/47/51 i u mnie jak byk wychodzi 43 od środka suportu do końca rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 21 Listopada 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Czyli jak z tym rozmiarem jest, bo ja juz nie kapuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 witam ! dziaj w moim sklepie rowerowym sprzedawca polecił mi rowery hiszpańskiej firmy BH ... znacie tą firmę ? - ktoś coś wie o nich ? chiałem sobie kupić Krossa a4 a sprzedawca zaproponował mi BH http://www.bhbikes.com/catalogo/2008/mount...e/A40S_2008.htm - ktoś coś słyszał ? P.S. - mam nadzieję, ze tym razem pójdzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Słyszalem.A w zasadzie widziałem 2 pękniete ramy BH znajomych bikerow. O tym konkretnym modelu ciezko cos powiedziec , jest nowy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Miałem Bh które teraz ujeżdża siostra chyba nawet ten model który ty pokazałeś chyba bo ten zastąpił mój.. Co mogę powiedzieć rower ogółem był ok i spisywał się dobrze mnie rama nie strzeliła a trochę przeżyła więc tu nic nie mogę napisać poza tym że nie zaskakiwała sztywnością, o czym dowiedziałem się po przesiadce na tą ramkę którą mam teraz Osprzęt dobrany raczej ok ale zawsze miałem problem z przerzutka szybko się rozregulowywała ( tył). Geo było w porządku nawet z amorkiem 100mm dawało radę jeździć. Co do osprzętu to powiem tak Hamulce i klamki od razu do wymiany to Alumio czy jak oni na to mówią to gnący się na wszystkie strony materiał nawet nie wiem czy to alu Z początku hamują dobrze ale potem są z tym nie małe problemy nie wiem czego to wina bo próbowałem wszystkiego odginałem nawet sprężynki i nic.... Tak poza tą przerzutka klamkami i hamulcami raczej wszystko było ok i sprawowało się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja swojego BH pęknąłem- wspomniał już o mnie TomekW, a w zasadzie ramę. Widzę, że dopiero w wyższych modelach jest wspawane wzmocnienie na łączeniu główki z dolną rurą i to jest duży - w tym modelu o który pytasz. W Krossie widze, że hamulce są o wiele lepsze, za to w BH jest lepsza przerzutka przednia. Mam uraz do tej marki, więc raczej szedł bym w stronę polskiego produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Wg. mnie Level A4 będzie lepszy, bierz wersję z Dart'em 3. Sam mam A4 z Dart'em 3 i mogę szczerze polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 dziękuję bardzo, za odpowiedzi, ... odpuszczę go sobie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.